Özel Haber

Başarır'dan "Kalibresizlik" Çıkışı

Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de yaptığı konuşmada hükümete sert eleştirilerde bulundu.

Loading...

Abone Ol

Kadri Duman

Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de yaptığı konuşmada hükümete sert eleştirilerde bulundu. Meclis kürsüsünden AKP grubuna yüklenen Başarır, eleştirilerini sosyal medya hesabından da paylaştı.

Başarır, konuşmasında "Kalibresizlik nedir biliyor musunuz? Yazlık sarayına 40 milyon ayırıp da Bodrum İçme Suyu Projesine bin lira ayırmaktır," diyerek hükümetin önceliklerini sorguladı. Ayrıca, Akbelen'de doğanın talan edilmesi ve Cennet Koyu'nun çıkar amaçlı kullanılmasına da dikkat çekti. "Kalibresizlik, Akbelen'de köylünün gözyaşına rağmen o doğayı talan etmektir. Kalibresizlik, Cennet Koyu'nu 3 kuruş para için Beşli Çete'ye peşkeş çekmektir," ifadelerini kullandı.

AKP sıralarından gelen tepkilere rağmen Başarır, halkın yoksulluğu ve açlık sorununa değindi. Çiftçi ve emeklilerin zor durumda olduğunu, gençlerin yurt sorunu yaşadığını belirterek, "Kalibresizlik, çiftçisi, emeklisi açken, ülkenin gençleri yurt bulamazken yazlık sarayına milyarlarca lira para ayırmaktır!" şeklinde konuştu.

Başarır'ın bu açıklamaları, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı buldu. Halkın karşılaştığı ekonomik zorluklar ve çevre sorunlarına dikkat çeken Başarır, hükümetin politikalarını ve önceliklerini eleştirmeye devam ediyor.