Özel Haber

Başkan Özyiğit: "Unutmadık, Unutmayacağız ve Unutturmayacağız."

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, dün akşam gerçekleştirilen Uğur Mumcu anma gecesinden kareleri sosyal medya hesabından paylaşarak, demokrasi şehidi gazeteci Uğur Mumcu'yu ve demokrasi şehitlerini anma etkinliğine dair düşüncelerini ifade etti

Abone Ol

Gamze Nur Yavuz

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, dün akşam gerçekleştirilen Uğur Mumcu anma gecesinden kareleri sosyal medya hesabından paylaşarak, demokrasi şehidi gazeteci Uğur Mumcu'yu ve demokrasi şehitlerini anma etkinliğine dair düşüncelerini ifade etti. Özyiğit, "Unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerini Yenişehir'de andık. Onların mirasıyla demokratik değerlere olan bağlılığımızı canlı tutacak, mücadelemizi sürdüreceğiz," mesajıyla anmanın önemini vurguladı.

Etkinlik, Uğur Mumcu ve diğer demokrasi şehitlerinin anısına saygı duruşu ve onların mücadelelerinin hatırlatılması amacıyla düzenlendi. Başkan Özyiğit, etkinliğe katılan sanatçılara da teşekkür etti: "Çok değerli sanatçılarımız Orhan Aydın, Levent Üzümcü, Nebil Özgentürk, Menderes Samancılar, Gülcan Altan ve Dengin Ceyhan'a teşekkür ediyorum."

Anma gecesi, Uğur Mumcu'nun araştırmacı gazetecilikteki öncü rolüne ve demokrasiye olan katkılarına odaklandı. Katılımcılar, Mumcu'nun ve diğer demokrasi şehitlerinin mücadelesinin, Türkiye'de demokrasinin güçlenmesi için hala ilham kaynağı olduğunu belirttiler.