Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilecek olan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı için tebrik mesajı yayınladı. Mersinli astronot Gezeravcı'nın 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece başlayacak olan uzay yolculuğu, tüm Türkiye'nin gururu oldu. Başkan Özyiğit, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek ilk Türk astronot olan Mersinli hemşehrilerimiz Alper Gezeravcı, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece uzay yolculuğuna başlayacak. Hemşehrimizin heyecanını ve büyük başarısının gururunu paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekmek Ve Adalet Komisyonu Üyelerinden İmece Çalışanlarına Ziyaret Ekmek Ve Adalet Komisyonu Üyelerinden İmece Çalışanlarına Ziyaret

alper-gezeravci

Bu tarihi an, Türkiye için bir ilki temsil ediyor ve Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit, Mersinli astronotun bu büyük başarısını gururla kutladı. Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, hem Yenişehir hem de Türkiye genelinde büyük bir ilgi ve heyecanla takip ediliyor.

Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'na yapacağı bu yolculuk, Türk uzay çalışmalarında yeni bir sayfa açacak ve gençler için ilham kaynağı olacak. Başkan Özyiğit, paylaşımında, Gezeravcı'nın başarısının, Yenişehir ve tüm Türkiye için bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

abdullah

Kaynak: İMECE GAZETESİ