Özel Haber

Başkonsolos Zalihe Mendeli’den Mersin’e Veda

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli’nin görev süresi bugün doluyor. Yerini Özgür Ezel’e bırakacak olan Mendeli, veda ziyaretleri yapıyor. Mersinlilere de bir paylaşım yaparak veda eden Mendeli, “Beş yıl boyunca saygı ve sevgi çerçevesinde bir çok zorluğu hep birlikte aştık” dedi.

Abone Ol

Kadri Duman

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli Facebook hesabından yaptığı paylaşım ile Mersin’e veda etti. “Beş yıldır büyük bir gurur ve mutlulukla üstlendiğim KKTC’nin Mersin Başkonsolosluğu görevinden 31 Temmuz 2024 tarihi itibariyle ayrılıyorum” diyen Mendeli, “Görev sürem boyunca ülkemizi ve vatandaşlarımızı Türkiye makamları nezdinde en iyi şekilde temsil etmeye, aynı zamanda sizlerin ve ülkemizin hak ve menfaatlerini azami şekilde korumaya özen gösterdim. Sosyal temasların kısıtlandığı Koronavirüs pandemisi döneminde ülkemize tek ulaşımın Mersin limanlarından olması hasebiyle personelimizle birlikte olağanüstü çabalarla gece gündüz çalışarak vatandaşlarımızın ve bölge halkının ihtiyaçlarını karşılarken gerek sağlık malzemelerinin ülkemize gönderilmesi, gerekse vatandaşlarımızla cenazelerimizin tahliyesini sorunsuz bir şekilde sağladık.6 Şubat depremde, personelimizle birlikte canımızı ortaya koyarak üstün bir gayret ile çalışarak görev çevrelerimizde bulunan vatandaşlarımıza, devletimizin her daim yanlarında olduğunu hissettirmeye çalıştık.Pandemi ve deprem dönemi haricinde, görev bölgemizdeki eğitim, kültür, sosyal spor ve dini alanlarında faaliyet gösteren STK’lar tarafından düzenlenen etkinliklere katılarak Türk ve Kıbrıs Türk halkının birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesinin önemine sürekli vurgu yaptım” ifadelerini kullandı.

KENT PROTOKOLÜNE TEŞEKKÜR

Görev süresi içerisinde gerek görev çevresindeki Valilik makamları gerekse kaymakamlar, kuvvet komutanları, emniyet müdürleri, belediye başkanları, ticaret ve sanayi odaları gibi yerel makamlarla içten ve samimi ilişkiler tesis etmeye gayret gösterdiğini anlatan Mendeli,” İş birlikleri ve ikili ilişkilerimizin canlı tutulmasındaki gayretleri için başta Mersin Valisi Sayın Ali Hamza Pehlivan olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tabi ki, pandemi ve deprem dönemi dahil hem masada hem sahada canlarını ortaya koyarak saat mefhumu gözetmeksizin çalışan, konsolosluk işlerinin her koşulda aksamadan devam etmesini sağlayan ikinci ailem olarak gördüğüm Başkonsolosluğumuz personeline de fedakarca çalışmalarından ötürü çok teşekkür ediyorum. Beş yıl boyunca saygı ve sevgi çerçevesinde birçok zorluğu hep birlikte aştık. Başarılarınız daim olsun sevgili mesai arkadaşlarım. Son olarak, yeni dönemde göreve başlayacak olan değerli meslektaşım Özgür Ezel’e de içtenlikle başarılar diliyorum” diye konuştu.