Akdeniz Belediyesi'nden Sardalya Parkı'na Yenileme Çalışmaları Akdeniz Belediyesi'nden Sardalya Parkı'na Yenileme Çalışmaları

Tahir Karaman

 Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, Ali Boltaç ve etkinliğe katılan birçok kişi göz bandı takarak görme engelli bireylerle empati kurdu. Etkinliğin en dikkat çekici noktalarından biri, katılımcıların göz bandı takarak görme engelli bireylerle birlikte yemek yemeleri oldu. Bu deneyim sayesinde, görme engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları zorluklar bizzat tecrübe edildi. Ali Boltaç, yaptığı konuşmada, "Engelleri dayanışma ile aşabiliriz” dedi. Bu tür etkinliklerle eşit bir dünya oluşturulmasına vurgu yaptı.

Görme Engellilerin Güvenliği Vurgulandı

Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü'nün önemi vurgulanan etkinlikte, görme engellilerin güvenliği ve toplumsal yaşamda karşılaştıkları engeller de ele alındı. Etkinlikte, beyaz bastonun görme engelli bireylerin bağımsızlığı ve güvenliği açısından ne kadar önemli olduğu bir kez daha hatırlatıldı. Farkındalık yaratmak ve daha güvenli, eşit bir dünya için hep birlikte çalışmanın önemine dikkat çekildi.

Ga Bxljg X Q A U U Pd2

Kaynak: Tahir KARAMAN