Devrim Kartal

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini geride bırakan Mersin, tatilin ardından denizlerde, sahillerde ve şehir merkezinde oluşan kirlilikle karşı karşıya kaldı. Tatil boyunca Akdeniz'in serin sularına ve sahillere akın eden tatilciler, şehirde yaşayan yerli halkın tepkisine neden oldu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Mersin'de, bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte şehirdeki yoğunluk yüzde 50 oranında azaldı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, tatil boyunca Mersin'e giriş çıkış yapan araç sayısının 1 milyon 691 bin 298 olduğunu belirterek, "Geçen yılın Kurban Bayramı tatil haftasına göre araç giriş çıkış sayılarında yüzde 19 artış oldu," bildirmişti. Vali Pehlivan'ın açıklamalarına göre, bu yoğunluk beraberinde ciddi bir kirlilik sorununu da getirdi.

Tatilde oluşan kalabalığın ardında, deniz ve sahillerde büyük miktarda çöp ve pislik kaldı. Şehrin yerlileri, tatilcilerin çevreye duyarsız davranışlarından dolayı yaşadıkları rahatsızlığı dile getirdi. Temizlik ekipleri, tatilcilerin geride bıraktığı atıkları temizlemek için yoğun mesai harcıyor. Ancak tatilcilerin bilinçsizce çevreye bıraktıkları çöpler, temizlik çalışmalarını zorlaştırıyor.

Şehir sakinleri ise tatilcilerin geride bıraktığı çöplerden ve çevreye verdikleri zarardan şikayetçi. Mersinli vatandaşlardan İrem Derin, "Her bayram tatilinde aynı manzarayla karşılaşıyoruz. Tatilciler geldikleri gibi çöp bırakıp gidiyorlar. Sahillerde yürümek bile zor hale geliyor," dedi.

MBB Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi’nden “Küçük İtfaiyeciler” Etkinliği! MBB Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi’nden “Küçük İtfaiyeciler” Etkinliği!

Bir diğer Mersinli Yunus Emre Gergin ise, "Şehrimize gelen misafirlerin daha dikkatli olmasını bekliyoruz. Bu şekilde devam ederse Mersin'in doğal güzellikleri zarar görecek," diye konuştu.

Kaynak: Devrim Kartal