Kültür Sanat

BBC Seçti: 2024'ün En İyi Dizileri

BBC, Yılın henüz ortalarında olsak da 2024'ün en iyi dizilerini seçti. BBC'ye göre son dönemin en iyi dizileri...

Abone Ol

10. 3 Cisim Problemi

Çin'in Kültür Devrimi'nin arka planında geçen gizli bir askeri proje, uzaylılarla temas kurmak için uzaya sinyaller gönderir. Yıkımın eşiğindeki bir uzaylı uygarlığı sinyali yakalar ve Dünya'yı işgal etmeyi planlar. Bu arada Dünya'da, ya üstün varlıkları ağırlamayı ve yozlaşmış olarak görülen bir dünyayı ele geçirmelerine yardım etmeyi ya da işgale karşı savaşmayı planlayan farklı kamplar oluşmaya başlar.

9. The Regime

The Regime, otoriter bir rejimin parçalanmaya başladığı bir yıllık süreci konu ediyor.

8. Mr. Bates vs the Post Office 

Dizi, Post Office kuruluşunun bilgisayar sisteminde meydana gelen bir hata nedeniyle yüzlerce posta müdürü ve postane görevlisinin suçlandığı bir hikayeyi anlatıyor.

7. Monsieur Spade

Yıl 1963 ve efsanevi Dedektif Sam Spade Güney Fransa'da emekliliğinin tadını çıkarıyor. San Francisco'da özel dedektif olarak çalıştığı günlerin aksine Spade'in Bozouls'taki hayatı huzurlu ve sakindir. Ancak eski rakibinin geri dönüş söylentileri her şeyi değiştirecektir.

6. One Day 

Emma (Anne Hathaway) ve Dexter (Jim Sturgess) birbirlerine tamamen zıt sosyal yapılardan gelen iki genç insandır. Emma işçi sınıfı bir aileden yetişmiş, hayata dair devrimci ruhu olan bir genç kızdır. Dexter ise baba parası ile okuyan, çapkın ve eğlenceden başka bir şeyi umursamayan biridir.

5. Ripley

Ripley, sosyopat anti kahraman Tom Ripley'in hikayesini konu ediyor. Basit bir dolandırıcı olan Tom Ripley, hırslı ve kurnaz yapısı sayesinde zamanla tam teşekküllü bir seri katile dönüşür. Oscar ödüllü Steve Zaillian, dizinin hem senarist hem de yönetmenliğini üstleniyor.

4. Fallout

Fallout, gelecekte, kıyamet sonrası Los Angeles'ta nükleer imha sonrasında kendilerini radyasyondan, mutantlardan ve haydutlardan korumak için yer altı sığınaklarında yaşamak zorunda insanların hikayesini konu ediyor.

3. Baby Reindeer

Başarısız bir komedyen hassas bir kadına iyi niyet gösterisinde bulunduğunda ikisinin de hayatını mahvedebilecek boğucu bir saplantının fitilini ateşler.

2. Shogun

Japonya'da 1600 yılında geçen hikayede Lord Yoshii Toranaga, yakınlardaki bir balıkçı köyünde gizemli bir Avrupa gemisi karaya oturduğunda, Naipler Konseyi'ndeki düşmanları ona karşı birleştiği için hayatı uğruna savaşmaktadır.

1. True Detective: Night Country

HBO imzalı dizinin yeni sezonunda Liz Danvers (Jodie Foster) ve eski ortağı Evangeline Navarro (Kali Reis), kaybolan sekiz erkeğin nasıl ve neden kaybolduğunu araştırıyor.