Beşiktaş, transfer döneminde büyük bir hamle yaparak Benfica’nın 31 yaşındaki yıldız oyuncusu Rafa Silva’yı kadrosuna katmıştı. Kısa sürede yüksek performans gösteren Rafa'dan memnun kalan yönetim, aynı reçeteden devam edip yine Benfica'dan 31 yaşındaki orta saha-kanat oyuncusu Joao Mario'yu transfer etmek için Benfica yönetimiyle temasa geçti. 

A Milli Futbol Takımı, FIFA Sıralamasındaki Yerini Korudu A Milli Futbol Takımı, FIFA Sıralamasındaki Yerini Korudu

RAFA SILVA ETKİLİ OLDU

Beşiktaş pazarlıklara 7 milyon euro ile başlasa da Brad Friedel ve Kaan Şakul’un pazarlık süreci sonucunda bu rakam başlangıç noktasının yarısının altına bitti. Kiralık sözleşmesine zorunlu satın alma maddesi ekleyen Beşiktaş'ın kasasından 3 milyon euro çıkacak. Oyuncuyla 1 yılı kiralık toplam 3 yıllık sözleşme üzerinde anlaşan Beşiktaş, oyuncuya ilk yıl hiçbir ödeme yapmayacak ve maaşını Benfica karşılayacak. 3 milyon euroluk zorunlu satın alma bedeli ise 2 yıl sonra devreye girecek. 

Beşiktaş'a imza atmak için İstanbul'a gelecek olan Mario, Lizbon Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Benfica taraftarına kırgın olup olmadığı sorulunca ''zamanı gelince her şeyi açıklayacağım. Şimdilik dostum Rafa Silva'nın yanına gideceğim için çok mutluyum." dedi. Joao Mario'nun kariyerinde birlikte en çok forma giydiği oyuncu 140 maçla Rafa Silva ve Beşiktaş kararında Rafa'nın etkili olduğu konuşuluyor. Benfica kariyerinde 149 maça çıkan Mario 36 gol ve 26 asistlik performans gösterdi. Çok yönlülüğü ve devamlılığıyla beğeni toplayan Mario'nun teknik direktör Giovanni van Bronckhorst'un sistemine kolayca uyum sağlaması bekleniyor.

KADRODA 16 YABANCI

Joao transferiyle birlikte kadrosunda 16 yabancı bulunan Beşiktaş'ın bu sayıyı 14'e düşürmesi gerekiyor. Amartey, Chamberlain ve Aboubakar’la sözleşme fesih için yapılan görüşmelerde henüz anlaşma sağlayamadı. Beşiktaş yönetimi bu oyuncularla yol ayrımına gidememesi durumunda João Mário takviyesiyle transferi kapatmak zorunda kalacak.

Kaynak: Haber Merkezi