Son Bir Haftada 50 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi Son Bir Haftada 50 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi

Aksa Tufanı operasyonunun ardından İsrail'in de saldırılarıyla savaş Suriye ve Lübnan'a kadar yayıldı. Çatışmalar devam ederken Gazze'de can kaybı sayısı 2 bin 750'ye yükseldi.

Gazze'ye su verilse elektrik verilmiyor

El Cezire'de yer alan habere göre İsrail Gazze'ye su verme niyetinde olduğunu açıkladı. Ancak bu halkın su ihtiyacının karşılanacağını garanti etmiyor. Su, İsrail'in insanların tahliye edilmesini emrettiği aynı bölgede, sınıra yakın tanklarda tutulacak. Suyun taşınması ve pompalanması için kamyonlara ve kamyonların da yakıta ihtiyacı var. Ancak İsrail Gazze'ye yakıt sevkiyatını da kesmişti. Ayrıca su pompaları için elektrik gerekiyor ki İsrail bu elektriği de kesmiş durumda

Batı Şeria'da gece baskınları arttı

Batı Şeria'da aylardır süren gece baskınları Gazze'ye yönelik savaşın başlamasının ardından yoğunlaştı. Gece boyunca İsrail güçleri tarafından onlarca baskın düzenlendi. İsrail güçleri tarafından gözaltına alınan kişi sayısı yaklaşık 600.

Çoğu, İsrail'in idari gözaltı olarak adlandırdığı şekilde suçlama olmaksızın tutuluyor. Ne ile suçlandıkları dahi söylenmiyor, avukatlarına bilgi verilmiyor.

Biden İsrail'in 'savaş kurallarına uyacağından' emin!

ABD Başkanı Joe Biden, CBS haber kanalında dün yayınlanan '60 Dakika' programında sunucu Scott Pelley'nin, 'İsrail'in Gazze işgalini şu aşamada destekliyor musunuz?' sorusuna, 'Bunun büyük bir hata olacağını düşünüyorum' yanıtını verdi.

Gazze'ye insani yardımın sağlanması gerektiğini de ifade eden Biden, Gazze ile ilgili 'savaş kuralları' çerçevesinde hareket edeceği konusunda İsrail'e güveninin tam olduğunu dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi