Özel Haber

Bir Mersin Sevdalısı: Şinasi Develi'nin Anısı Yaşatılıyor

Mersin'de 2025 yılında ilk defa 5. Şinasi Develi Ödülleri ve anma etkinlikleri kapsamında 2 etkinlik gerçekleştirileceğini belirten Şinasi Develi Kent Ödülü Seçici Kurul Üyesi Baha Sadık Akıner, bunlardan birinin Mersin'e katkı sağlayan gençlerin de yer alacağı bir etkinlik olacağını söyledi.

Abone Ol

Devrim Kartal

Mersin’in geçmişi üzerine sayısız çalışma yapmış, yayınladığı kitap ve makalelerle kentin hafızasının kaydını tutmuş Şinasi Develi’nin anısını yaşatmak ve kent belleği üzerine yaptığı araştırma geleneğinin sürmesi amacıyla düzenlenen Şinasi Develi Kent Ödülü'nün 5.'incisi 2025 yılı Ocak ayında yapılacak. Ödül adayları için başvurular 1 Ekim 2024-30 Kasım 2024 tarihlerinde alınacak.

KÜLTÜR, SANAT, EDEBİYAT ALANINDA BİR ÇOK ÇALIŞMAYI KAPSIYOR

Etkinlikle ilgili görüşlerine başvurduğumuz Şinasi Develi Kent Ödülü Seçici Kurul Üyesi Baha Sadık Akıner, "İlk 2 yıl ödül sahipleri kitap yazarlarından oluştuğu için bu ödüllerin de sadece edebiyat ödülleri olduğu algısı yayıldı. Ancak ödül, kültür, sanat ve edebiyat alanında bir çok çalışmayı kapsıyordu. 3. yıl Ressam Nazife Bilgin Hazar'ın ödül kazanmasıyla bu algı kırılmaya başlandı. 4.yıl kazananı Semihi Vural olunca algı tamamen aşıldı. Üstelik Semiha Vural bir soya değil, yaptığı çalışmalar ve eserlerin bütünüyle bu ödülü kazandı" dedi.

Seçici kurulda yer alan 4 kişinin 2 yıllık, 4 kişinin 1 yıllık olduğunu aktaran Akıner, her yıl ödülü kazanan kişinin de kurulun doğal üyesi olduğunu ve bir sonraki kazanan kurula girene kadar görev yürüttüğünü ifade etti. "Her yıl 5 üyesi değişen kurulda 2 yıl görev yapılabiliyor" diyen Akıner, aileden birinin de mutlaka kurulun doğal üyesiolduğunu, Şinasi Develi'nin oğlu İbrahim Ethem Develi'nin görev süresi bitince, torunu Cavide Develi'nin görev alacağını anlattı.

Mersin'de 2025  yılında ilk defa 5. Şinasi Develi Ödülleri ve anma etkinlikleri kapsamında 2 etkinlik gerçekleştirileceğini, daha önceki yıllarda 1 panel düzenlendiğini dile getiren Baha Sadık Akıner, bunlardan birinin Araştırmacı Yazar Abdullah Ayan'ın, diğerinin de Mersin'e katkı sağlayan gençlerin katılacağı paneller olduğunu vurguladı.