Özel Haber

Boltaç'tan Suç Duyurusu: Tarsus Belediyesinde Usulsüzlük Soruşturması Başladı

Tarsus Belediye Meclisinde CHP'li meclis üyeleri ile Cumhur İttifakı meclis üyeleri arasında 'genel siyasetin yerel siyaset sahnesinde gündeme getirilmesi' tartışması yaşandı. Ak Parti ve MHP'li meclis üyeleri meclisi terk etti. Öte yandan, önceki dönem tarafından belediye kaynaklarının doğru kullanılmadığını her fırsatta dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, 2 belediye personeli hakkında savcılığa suç duyurunda bulunacağını ve 3 personel hakkında da soruşturma başlattığını söyledi.

Abone Ol

Tuğçe Dokumacı

Tarsus Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısı Ali Boltaç başkanlığında yapıldı. Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri ile CHP'li Meclis Üyeleri arasında geçen gerilimli toplantıda 'Ülke gündemindeki konuların belediye meclisinde gündeme getirilmesi ve genel siyasetin yerel siyasetle karıştırılması' tartışması yaşandı. Tartışmalar üzerine Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri meclisi terk etti.

Mecliste, CHP’li meclis üyesi Ali Uyan yeni eğitim-öğretim yılına dair konuştu. Eğitimin yozlaştığını belirten Uyan, eğitim politikalarını sert bir dille eleştirdi. Uyan'ın ifadelerinde rahatsız olan Cumhur İttifakı meclis üyeleri, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç'ın, Uyan’ı uyarmaması üzerine Başkan Boltaç'ı art niyetli olmakla eleştirdi ve meclisi terk etti. Bunun üzerine Başkan Boltaç, "Vatandaşları temsilen seçilen meclis üyelerinin salonu terk etmesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

Mecliste, önceki dönemle ilgili usulsüzlük iddiaları da gündeme getirildi. Ak Partili meclis üyelerinin sorusu üzerine başlattıkları soruşturma sürecini anlatan Boltaç, "2 kişi hakkında doğrudan savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. 3 personel hakkında da soruşturma başlattık. Kimsenin aklında şüphe kalmasın. Yetimin hakkı kimin kursağından geçtiyse, ben o kursağından çıkarırım" ifadelerine yer verdi.

“BÜTÜN PAYDAŞLARI DAVET EDİYOR VE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM”

Başlatılan 'Dost Pati Barınağı' çalışması ile ilgili de açıklama yapan Boltaç, sokak hayvanları yasası kapsamında istifleme değil, uzun vadeli sürdürülebilir bir rehabilitasyon modeli oluşturmak istediğini dile getirdi. Ayrıca, Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne şartlı bağışta bulunmak için tüm Tarsusluları desteğe davet etti.

Projenin detaylarına değinen Ali Boltaç “Biz projemizi hazırladık. En nihayetinde güzel, sürdürülebilir ve geleceğe yönelik umutla bakabileceğimiz bir proje oldu. Dostlarımızın çok daha rahat, çok daha güzel ortamlarda yaşayabileceği bir ortam oluşturmak. Tüm yurttaşlarımızı, STK’ları, odaları, borsaları, kamu kurum ve kuruluşlarını Tarsus Belediyesi’ne katkı sunmaya davet ediyorum.  Bende kişisel olarak bir destekte bulunacağım. Ayrıca desteğin büyüğü küçüğü olmaz, her zaman gönülden yapılan bir şeydir. Biz bu konuda şartlı bağış kabul edeceğiz. Bu amaç doğrultusunda kullanılması için şartlı olmasını istiyorum. Çünkü tek bir gayemiz var, bu memlekette bizlerle birlikte aynı havayı soluyan canlılarımıza daha güzel bir ortam sağlamak” şeklinde konuştu.

“HAYVAN KAPASİTEMİZİ YAKLAŞIK BİN 500’E KADAR ÇIKARTABİLİRİZ”

Büyük bir kapasite alanının olduğunu vurgulayan Başkan Boltaç, “İlk etapta 500 hayvanımızı barındırabileceğimiz bir proje çalıştık. Ama imkanımız olduğu sürece ve senelere yaydığımız zaman bu 31 dönümlük alanda hayvan kapasitemizi yaklaşık bin 500’e kadar çıkartabiliriz. Bu anlamda genişleme alanlarımızda mevcut.  Biz bunu yaparken patili dostlarımıza sürdürülebilir bir barınak ön görüyoruz. Ortak kullanım alanlarımız var. Bunların içinde giriş alanı, resepsiyon ve bekleme salonları, personel ve yönetim alanları, personelin dinlenme alanları, ofisleri ve depolama alanları, veteriner ve sağlık alanları, muayene odası, ameliyathane odası, ilaç ve ekipman odaları olacak” diye konuştu.