Gündem

“Bu işin içinde bir iş var'

Eski Kadın Doğum Hastanesi karşısındaki apartmanın 85 metrekarelik zemin katına 389 metre karelik yapı kayıt belgesi alındığı iddia edildi. Buranın bir zincir markete kiralanacağı da ileri sürüldü. 

Abone Ol


Seren SABUNCU
Hazineye ve bina sahiplerine ait olduğu ileri sürülen bir binanın zemin katının 85 metre kare olmasına rağmen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından verilen yapı kayıt belgesinde bahsi geçen alanın 389 metre kare olduğu iddia edildi. 'Bu işin içinde bir iş var' diyen vatandaşlar ilgili makama dilekçelerini yazarak cevap bekliyor.
Mersin İli Toroslar İlçesi Halk kent Mahallesi'nde bulunan bir apartmana ait zemin katının metre karesini fazla gösterildiği ortaya atıldı. Zemin katın 85 metrekare olmasına rağmen 389 metre kare olduğuna dair belgenin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından verilmesi üzerine vatandaşlar itirazda bulunarak ilgili makama dilekçe yazdı. Bunun bir rant olduğunu düşünen ve engellenemezse önünün alınamayacağını söyleyen vatandaşlar, 'Daireyi ilk önce emlakçıya çevirmişlerdi. Şimdi de 85 metre kare olan daireyi hazinenin ve bina sahiplerinin ortak kullanım alanı olduğu alanı gasp ediyorlar. Çelik konstrüksiyon ile çevirip mantolama yapılmış durumda. Bir zincir markete kira karşılığı vereceklermiş. Bu durum buradaki esnaflara da zarar verecek. Belki de apartmana ait olan, belediyeye ait olan kaldırımı da alıp 400 metrekareye tamamlayacaklar' dedi.
Önce yapı kayıt verilmesinin sonra denetime gelinmesinin çelişkili olduğunu söyleyen vatandaşlar, ' Bu işin içerisinde bir iş var. Eski kadın doğum Hastanesi'nin karşısında mevcut hükümete yakın bir F. D. adında bir şahıs. Aynı zamanda oradaki sağlık ocağı mülkünün sahibi aynı zamanda oradaki eczanelerin de sahibi. Birisi dur demezse oradaki daireleri de alıp hepsini dükkana çevirecek. Çevre Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne yapı kayıtta düzeltme yapmışlar güya burada da kişinin beyanına esas alıp daha sonra kontrol ederlermiş' diyerek isyan etti.
Toroslar Belediyesi'ne ihbarda bulunan vatandaşlar, çalışmayı durdurduğunu fakat akşamları çalışmanın devam ettiğini iddia etti.