Özel Haber

Bu Kadarına Pes!

Mersinlilerin 20 yıllık Çukurova Havalimanı hasreti bitiyor derken, ilk uçuşu yapmak isteyen vatandaşlar bilet satış sitelerine girince şok oldular. Yapılan afiş, bilboard ve tanıtımlarda Çukurova Havalimanı olarak lanse edilirken, bilet satış siteleri ise  Adana, Adana-Mersin Çukurova Havalimanı olarak satış yapıyor. Gurula ilk uçuşu yapmak isteyen vatandaşlar " Bu kadarına pes!" dediler.

Abone Ol

Kadri Duman

Bilet satış sitelerinden önümüzdeki hafta için bilet ayırtmak isteyen ve İller sıralamasında Mersin'i seçen kullanıcılar "Adana Mersin Çukurova Havalımanı" ismi ve şehir olarak da Adana konumuyla karşılaştı. Mersin il sınırlarındaki havalimanının Adana'ya bağlı gösterilmesi şaşkınlık yaratırken, durumun bilinçli mi yoksa bilgisizlikten mi kaynaklandığı merak konusu oldu.


"ÇEKİŞMENİN YARARI OLMAZ"
10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak olan Çukurova Havalimanı, bölgede heyecanlı bekleyişi artırdı. Erken rezarvasyon ile bilet ayırtmak isteyen kullanıcılar ise bugün havalimanı ve şehir seçimi yaparken şaşkınlık yaşadı. Mersin il sınırlarındaki havalimanının Adana'da yer aldığının yazması ve havalimanının isminin "Adana Mersin Havalimanı" olarak konumlandırılması kafaları karıştırdı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Araştırmacı-Yazar Abdullah Ayan, "Bu kadarına da pes!" yorumunu yaptı. "Mersin il sınırlarındaki havalimanı Adana iline bağlı olarak gösterilmiş. Üstelik havalimanının adının önüne gereksiz yere iki il adı yazılmış. Amaç ne? Bilinçli tercih mi, bilgisizlik mi? Anlamak mümkün değil diyen Ayan; kaderleri ortak, dinamiklerini birlikte harekete geçirerek ülkenin en güçlü bölgesi haline gelecek Çukurova'nın,  Adana- Mersin kavgasıyla potansiyel enerjisini yitireceğini ve  bu  çekişmenin ne ülkeye ne bölgeye yararı olmadığını savundu.
"TARİH TEKERRÜR ETTİ"
Çukurova'nın "Söyleyecek sözü kalmayan siyasetçi için etkili bir alan" olduğunu vurgulayan Abdullah Ayan, "Geçmişte incir çekirdeğini doldurmaz 'Çukurova radyosu Mersin' de mi olsun, Adana' da mı kavgası' aradan geçen zaman içinde bugün ne kadar gülünç ve anlamsız geliyorsa yarın da bugün tutuşulan kavgaların gereksizliğini içimiz sızlayarak göreceğiz" diye konuştu.