Cilt bakım ürünlerinin aşırı şekilde kullanılması cilt sağlığı için zararlıdır. Satın alınan kimyasal içerikli cilt bakım ürünlerini sürekli olarak cildinize uygulamak cildin doğal nem dengesini kaybetmesine yol açar. Cilt bakımında doğal yöntemleri tercih ederek çok daha sağlıklı bir bakım gerçekleştirebilirsiniz. 

Son Araştırma: Kansere Yol Açan 4 Enfeksiyon Son Araştırma: Kansere Yol Açan 4 Enfeksiyon

Cilt bakımında kullanılan bu doğal kür sayesinde cildiniz doğal nemini korurken aynı zamanda zararlı oluşumlardan da temizlenir. İşte cildi temizleyen ve koruyan doğal kür:

limon-sirke-lxsr

Cilt bakımında doğal bir temizlik etkisi için limon ve sirkeden yardım alabilirsiniz. Doğal birer cilt bakım ürünü olan limon ve sirkenin cilde birlikte uygulanması cilt altında görülen sivilce ve akne gibi zararlı oluşumların temizlenmesini sağlar. 

C vitamini deposu limon ile doğal asit içerikli elma sirkesinin cilde birlikte uygulanması cildin aynı zamanda doğal nem dengesini korumasına da yardımcı olur. Cilt bakımında elma sirkesi ve limon karışımını kullanmak için bir küçük kap içerisinde 1 çay kaşığı limon, 1 çay kaşığı su ve 2 çay kaşığı sirkeyi karıştırın. 

Karışımı cildinize bir pamuk yardımı ile tonik suyu gibi uygulayabilirsiniz. Peeling etkisi oluşturarak cilt gözeneklerini açan karışım cildi tazeler. Ancak bu noktada asidik bir karışım olmasına karşın dikkatli olmak gerekiyor. Cilt bakımında kullanılan limon ve sirke karışımı hassas ciltlerde tahrişe neden olabilir. Bu sebeple limon ve sirke karışımının hassas ciltlerde kullanılması tavsiye edilmez. 

Kaynak: İmece Gazetesi