Gamze Nur Yavuz

Bugünün İmece Gazetesi ile 21 Şubat Çarşamba sabahında "İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah" Programı'ndaydık. Günün 1. sayfasının yayınlandığı programda, "Tarhan Bağımsız Adaylık Başvurusunu Yaptı" haberimize yer verildi. 

Yayına konu olan haberimiz ise şöyle;

"Tarhan Bağımsız Adaylık Başvurusunu Yaptı"

Seren SABUNCU

Anketlerde yüksek oy aldığını iddia eden ama buna rağmen CHP’den aday gösterilmeyen mevcut başkan Neşet Tarhan’ın bağımsız adaylık için resmi başvurusunu yaptı.
MAK Danışmanlık, Mersin Mezitli’de 24 Ocak- 29 Ocak tarihleri arasında 4 bin 400 kişi ile yaptığı yerel seçim anketinin sonuçlarını paylaşmıştı. MAK’ın anketine göre; katılımcıların yüzde 50’si “Önümüzdeki seçimde kime oy verirsiniz?” sorusunu CHP yanıtını vermişti.

Ankette mevcut başkan Tarhan’dan memnuniyetin yüzde 50’nin üzerinde olduğu kaydedildi. Katılımcıların yüzde 36’sı Tarhan’a tekrar oy vereceğini söyledi. Yüzde 61’i de “Tarhan’ı savunduklarını ve takdir ettiklerini” belirtti. Katılımcıların yüzde 41’i Tarhan’ın bağımsız aday olmasını istediğini söyledi.
Anket sonuçlarına rağmen CHP’den aday gösterilmeyince bağımsız aday olacağını açıklayan Neşet Tarhan’ın hiçbir parti çatısı altında seçime girmeyeceği, bağımsız aday olarak başvuru yaptığı öğrenildi. 

Rapor: Gazze'de En Az 108 Gazeteci Hayatını Kaybetti Rapor: Gazze'de En Az 108 Gazeteci Hayatını Kaybetti

Tarhan geçtiğimiz haftalarda yeniden CHP’den aday gösterilebileceği yönünde çıkan söylemler üzerine, “Beni 10 yıldır yüreklerine alan, anketlerde 1. sıraya getiren, oy vererek belediye başkanı yapan, birlikte yol yürüdüğümüz Mezitli halkına güveniyorum. CHP’nin onurlu yöneticilerine inanıyorum. Bu hafta yapılacak MYK ve PM’yi bekleyeceğim.  Halka rağmen siyasetin olmayacağını biliyor ve Mezitli halkımızın beni yönlendireceği doğrultuda onların güvenini boşa çıkarmayacağımın bilinmesini istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Ceren İnan