Bulaşık makineleri her evde bulunana beyaz eşyalar sınıfındadır. Bulaşıklarımızı yıkadığımız makinelerde program bittiği zaman kapağı açar ve bulaşıkların hava almasını sağlarız. Bu esnada ise dışarıya kaynar su buharı çıkar. Ancak bulaşık makinelerinin kapaklarını açma konusunda bilinmesi gereken bazı durumlar bulunuyor.

"Şafak Söktü" Sergisi Beğeni Topladı "Şafak Söktü" Sergisi Beğeni Topladı

Makine çalışmayı bitirir bitirmez kapağı açmak oldukça sağlıksız bir durum olarak görülüyor. Bulaşık makinelerinde kapağı hemen açmak yerine uygulanması gereken bir doğal yöntem bulunuyor. İşte bulaşık makinesinin kapağını hemen açmanın zararlı yönü ve bulaşıkları daha sağlıklı şekilde yıkamanın püf noktası:

Bulaşık makinelerinin çalışmasının durması ile birlikte makine kapağını bulaşıkları havalandırmak adına açarız. Bu yıkamada kullanılan yüksek sıcaklıktaki suyun oluşturduğu buhar ise hemen dışarı atılması nedeni ile bulaşıklarda çizgiler ile su damlaları kalmasına neden olarak çizik bir görüntü ortaya çıkaracaktır. 

Aynı zamanda bulaşık makinesinin çevresinde ahşap mobilyalar varsa bu durumda makineden çıkan kaynar su buharı ahşap mobilyaların suyu çekme ve içine hapsetme özelliği nedeniyle ahşap mobilyaları şişirecektir. Mobilyaların tüm yapısını mahveden bu hatayı yaparak eşyanın estetik yapısına büyük zarar vermiş olursunuz. 

Bulaşık makinelerini kullanırken en sağlıklı yöntem ise makinenin durmasını ardından 30 dakika boyunca kapağı kapalı kalmaya devam etmesi. 30 dakikanın ardından kapağı açtığınızda ise buhar olmadığını, hatta bulaşıkların kendi kendine kireç izleri olmadan kuruduğunu göreceksiniz.

Kaynak: İmece Gazetesi