Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), vatandaşa suyu tasarruflu kullanması konusunda sürekli uyarılarda bulunurken ekiplerinin suyu israf etmesi vatandaş tarafından tepkiyle karşılandı. Vatandaşlar ise kuraklık yaşadığımız şu günlerde suya daha fazla sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Geçtiğimiz Eylül ayında da benzer bir olay yaşanmış ihbarı gazetemize alarak uyarıda bulunmuştuk.

Adanalıların Ömrü Kısaldı Adanalıların Ömrü Kısaldı

Geçtiğimiz günlerde Yahya Günsür Anadolu lisesi güneyi 17. cadde üzerinde refüj sulamasında suların açık bırakılması tepkilere neden oldu. Vatandaş zaten su faturalarının yüksek gelmesinden şikayet ederken, 'belediyenin bu ihmalkarlığının faturası da bize kesilir' yorumları geldi. Uzun zamandır kuraklığa dikkat çekerek vatandaşa ’tasarruf' vurgusu yapan belediyenin, bu ihmalkâr tutumu vatandaşı kızdırdı.

BÜYÜKŞEHİR’DEN SU İSRAFI2

Cadde üzerinde suların yola aktığını gören bir vatandaş, “Kuraklık yaşadığımız bu günlerde suyumuza daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Konuya gerekli hassasiyetle yaklaşılacağından şüphem yoktur” dedi.

Geçtiğimiz aylarda da Mersin Üniversitesi'nin kuzey tarafına düşen 34. Cadde'de refüj sulamasında suların açık bırakılması tepkilere neden olmuştu. Gelen ihbarı değerlendirerek gazetemizde yer verip uyarılarda bulunmuştuk.

Kaynak: haber merkezi