Rabia ARSLAN/ Meryem KARADAĞ

İnternet dolandırıcılığı giderek daha yaygın hale geliyor. Çoğu durumda geri alınamayan milyarlar kaybedilirken, çevrimiçi dolandırıcılık tuzakları her yıl daha da çoğalıyor. Fidye yazılımı saldırıları, spam aramalar, kısa mesajlar, e-postalar ve birçok benzeri dolandırıcılık yöntemleri günden güne artıyor. Dolandırıcılar her yaştan insanı hedef alsa da yaşlı gruplar daha fazla etkileniyor.

'YABANCI NUMARALARA DİKKAT!'
Dolandırıcılar tarafından arandığını söyleyen Hasan Karaca, 'Son yıllarda hayatımız boyunca görmediğimiz kadar çok şey gördük. Dolandırıcılık ise bunlardan sadece bir tanesi. Ben ve yakın çevremin de başına geldi. Ama biz bu tuzağa düşmedik. Arıyorlar kendilerini polis, savcı vb. yetkili kişiler gibi gösterip, anlatıp para tuzağına çekmeye çalışıyorlar. Mesela bana nasıl yaptıklarını anlatayım size; arıyorlar işte Hasan Bey merhaba, şu an bulunduğunuz kahveden çıkın dediler. Şaşırdım. Yani oturduğum yere kadar da bilebiliyorlar. Bu bilgileri nereden ulaşıyorlar anlamıyorum. Gerçekten insanları inandıracak bütün bilgilere sahipler. Ben insanların tuzağa düşmesine şaşırmıyorum. Ama uyarıyorum, kimse bilmediği tanımadığı numaraları açmasın, gelen mesajlara kulak asmasın. Hadi diyelim bir anlık açmış bulundu. Kesinlikle nereden aradığını sorsun. Ve kendisi aradıkları yere ulaşsın ki tespit edilebilsin' ifadelerini kullandı.

'PİŞMANLIKTAN BAŞKA BİR ŞEY KALMIYOR ELİNİZDE'
Daha fazla para kazanmak isterken, elindeki parayı da kaybeden Murat Yormaz, 'Bundan 5 yıl önce arkadaşlarımla bir bahis sitesine girdim. Amacım para kazanmaktı, elimde 70.000 TL para vardı. Bu parayı katlayıp 700.000 TL yapmak isterken, elimizdeki 70.000 TL'den de olduk. Öyle şeyler söylüyorlar, öyle kafa karıştırıyorlar ki inanın bana bir ara gerçekten zengin olacağıma inanmıştım. Fakat öyle olmuyor. Pişmanlıktan başka bir şey kalmıyor elinizde. O yüzden her söylenene anında kanmayıp, işin aslını öğrendikten sonra adım atmak gerekiyor. Özellikle bu devirde yapacağınız her işin sonunu düşünmek zorundasınız. Ortalıkta bir sürü kötü niyetli ve açgözlü insan var. Bunlara dikkat etmelisiniz' diye konuştu.

Narin'in Adli Tıp Raporu: Katil Arkadan Sarılarak Boğmuş Narin'in Adli Tıp Raporu: Katil Arkadan Sarılarak Boğmuş
Editör: Haber Merkezi