Gamze Nur Yavuz

TBMM'de geçtiğimiz hafta Yargıtay kararı ile milletvekilliği düşürülen Hatay'ın seçilmiş milletvekili Can Atalay, cezaevinden bir mesaj yayınlayarak depremin birinci yıldönümünü andı. Türkiye İşçi Partisi'nin yapay zeka teknolojisi kullanarak Atalay'ın sesinden yayınladığı mesaj, hem bir anma niteliği taşıyor hem de Atalay'ın duruşunu ve mesajını güçlü bir şekilde ifade ediyor.

Atalay mesajında, "Bu yönteme mecbur kalmış olsak da ne yaparlarsa yapsınlar bizi susturamayacaklarını anlasınlar" diyerek ne olursa olsun sesimizi yükselteceğiz vurgusunu yaptı. 

Deprem felaketine değinerek, "Depremin değil, ihmalin öldürdüğünü, yetkililerin ne kadar büyük payı olduğunu gördük. Bu acı tablo ise bizi daha büyük bir öfkeye sevk etti" ifadelerini kullanarak, yetkililerin sorumluluklarını ihmal etmesinin felaketin boyutunu artırdığını belirtti.

Atalay, milletvekilliği görevi boyunca deprem vergilerinin çarçur edilmesi, hizmetlerin siyasi çıkarlar doğrultusunda yönlendirilmesi gibi konularda hesap sorma görevini üstlendiğini belirterek, "Ben Hatay'ın oyları ile seçilen, parlamentoda onların hakkının hukukunun takipçisi olmakla görevli bir avukatım. Soma'da, Aladağ'da, Gezi'de ne yaptıysam Hatay'da da yaptığım budur" diyerek geçmişteki mücadelelerine atıfta bulundu.

Mersin’de Kamu Spor Oyunları 3X3 Basketbol Turnuvası Sona Erdi Mersin’de Kamu Spor Oyunları 3X3 Basketbol Turnuvası Sona Erdi

Lkh

Mesajında ailesine, partili yoldaşlarına ve depremzede halka selam gönderen Atalay, Hatay'da yaşamı yeniden kurmaya talip olacak adaylara başarılar diledi.

Kaynak: İMECE GAZETESİ