Gündem

Çarşı esnafının umudu Milli Eğitim'de!

Silifke Caddesi'nde bulunan ve işlevini yitiren öğretmenevine yıkım kararı verilince, gözler kendilerine yeni bir yer arayan çarşı esnafına çevrildi.

Abone Ol

Seren SABUNCU

Başkan Vahap Seçer'in de işaret ettiği alan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait olup şimdi Milli Eğitim'den yeni bir öğretmenevine karşılık burayı esnafa verip vermeyeceği kararı bekleniyor.

Mersin'in Akdeniz ilçesinde bulunan öğretmenevinin yıkım kararı verildi. Zafer Çarşısı için Başkan Seçer'in işaret ettiği öğretmenevi, 'çarşı esnafına bir ekmek kapısı olabilir' konusunu da gündeme getirdi. Çarşı esnafının umudu şimdi Milli Eğitim Müdürlüğü'nde!

Zafer Çarşısı için düşünülen ve Başkan Seçer tarafından sıkça gündeme gelen öğretmenevinin yıkım kararı verildiği duyuruldu. Uzun bir süredir Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in Zafer Çarşısı esnafı için istediği bu yerin nasıl bir sonuca varacağı konusu kamuoyunda konuşulmaya başlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesine ait iki işhanı ile Zafer Çarşısının depremden dolayı yıkım kararına ilişkin açıklamalar yapılması Zafer Çarşısı esnafını zora düşürmüştü. Henüz yer bulunmadan çıkmak istemeyen esnaf ile Büyükşehir Belediyesi davalık dahi olmuştu. Başkan Seçer'in seçim öncesi esnafın her zaman yanında olduğu sözünü hatırlatan esnaf Başkan Seçer'e, 'Bize yer bulunmadan resmen kapı dışarı ediliyoruz' diye tepki vermişti. Esnaf adına sürekli söz alan ve esnafı savunan Mersin Çarşı Esnafları Dernek Başkanı Bekir Algüllü, Başkan Seçer'in sürekli öğretmenevini işaret etmesine karşın 'Kendinizin olmayan ögretmenevinin yerini istiyorsunuz. Biz sizin mevcut yerlerinizden dört farklı proje sunuyoruz' diye karşılık vermişti.

Başkan Seçer'in işaret ettiği öğretmenevinin yıkım kararı alınmasıyla gözler esnafa çevrildi. Milli Eğitim'den yeni bir öğretmenevine karşılık burayı esnafa verip vermeyeceği kararı bekleniyor.