Asayiş

Cem Garipoğlu’nun Mezarı Açıldı: Dikkat Çeken Detaylar Ortaya Çıktı!

Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı; ceset kalıntıları Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Abone Ol

Bahçeşehir'de 2009 yılında lise öğrencisi Münevver Karabulut'u katleden Cem Garipoğlu'nun mezar açma işlemi tamamlandı. Garipoğlu'nun mezarından çıkan ceset kalıntıları, cenaze aracına taşınarak kimlik eşleşmesi yapılması için polis eskortuyla Adli Tıp Kurumu'na ulaştırıldı.

Olayın geçmişine bakıldığında, Münevver Karabulut 2009 yılında Bahçeşehir'deki bir villada Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüştü. Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde kaldığı hücrede ölü bulundu. Ölen kişinin gerçekten Cem Garipoğlu olup olmadığına dair şüpheler ortaya çıkınca, Karabulut ailesi avukatları aracılığıyla fethi kabir işlemi talep etti. Bu talep Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edilerek, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na mezarın açılması için talimat verildi. Savcılık, Üsküdar’daki Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabrin 3 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de açılmasına karar verdi.

Fethi kabir işlemlerinin ardından, Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, açılan mezara ilişkin bilgi verdi. Mezarlıkta su birikintisi olmadığını ve bu nedenle cesedin fosilleşmediğini vurguladı. 

Epözdemir, “İki tabaka vardı. İlk tabakada hiçbir şey yoktu, ikinci tabakada ise kefen veya bez bulamadık. Toprakta dağınık bir şekilde kemikler ve kafatası vardı. Tutanağa da kefen ve bezin olmadığı geçti. Ceset bütünlüğü yoktu," şeklinde konuştu. 

Kemiklerin kaybolmuş veya aşınmış olma ihtimalinin rasyonel gelmediğini belirten Epözdemir, “Kemiklerin bırakılma ihtimali oldukça yüksek ve bu durum beni rahatsız ediyor. 2014’teki defin işlemi sırasında kayıt alınmamış ve biz de otopsiye katılmadık,” dedi.

Kimlik tespiti için yazılı talimat verildiğini ancak buna katılım sağlanamadığını belirten Epözdemir, “Yakınların hazır bulunması gerektiği için sadece avukatlar oradaydı. Ceset, steril bir beze konarak Adli Tıp Kurumu'na gönderildi,” ifadesini kullandı.

Dişlerin inceleneceğini ve kimlik tespiti için Garipoğlu ailesinin erkeklerinden güncel DNA örnekleri alınmasını talep ettiklerini de sözlerine ekledi.