Gamze Nur Yavuz

MIP'nin liman sahasını Atatürk Parkı'na doğru genişletme projesi,  çevre konusunda duyarlı vatandaşlar arasında ciddi endişelere yol açmıştı. Bu endişe hâlâ da devam ediyor. Mersin Çevre Derneği (MERÇED) öncülüğünde toplanan ekoloji savunucuları, bugün saat 12.30'da, Taş Bina önünde düzenlenecek bir eylemle bu endişelerini yeniden dile getirecek.

Mersin Meyve Sebze Hali’nin Altyapı Sorunları MESKİ’ye Taşındı Mersin Meyve Sebze Hali’nin Altyapı Sorunları MESKİ’ye Taşındı

Bu eylemle hem yerel halkın hem de yetkililerin ve liman genişletme projesinin olası çevresel etkilerine dikkat çekmek amaçlanıyor. Çevreciler, bu genişlemenin Atatürk Parkı gibi önemli bir yeşil alanın yanı sıra, kentsel yaşam kalitesini de tehdit ettiğine inanıyor. Çevre dernekleri ve aktivistler, projenin geri çekilmesi için çağrıda bulunuyor.

776a4818-48bb-4025-8d95-877164351098

Çevre dernekleri, Mersin Limanı'nın genişlemesinin kent yaşamı ve çevre üzerindeki etkilerini tartışmak için 6 Ocak'ta bir panel düzenlemişti. "Mersin Limanının Genişleme Kent Yaşamına ve Çevremize Etkileri" başlıklı panelde tüm yönleriyle ekolojik yıkıma işaret eden çevreciler bugün de seslerini Taş Bina önünden yükseltecek. 

Kaynak: Gamze Nur Yavuz