Asayiş

Cezaevinden Çıktı Karısını Katletti

Kadın Cinayetleri Önlenemiyor İlk 5 Ayda 164 Kadın Öldürüldü: Mersin'de Bekir Aktekin (30), cezaevinden tahliye olduktan 6 gün sonra 3 çocuk annesi eşi Seher Aktekin'i (26) pompalı tüfekle vurarak öldürmesinin ardından kadın cinayetleri yeniden gündeme geldi.

Abone Ol

Kadri Duman

20 Haziran'da Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi'nde meydana geldi. Bayramdan 2 gün önce ‘Ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye olan Bekir Aktekin, eşi Seher Aktekin’i babasının bekçilik yaptığı portakal bahçesine götürdü. Seher Aktekin, buradaki evde aile büyükleriyle bir süre sohbet ettikten sonra kahvaltı hazırlamak için mutfağa doğru yöneldi. Bu sırada arkasından giden Bekir Aktekin, yanında getirdiği pompalı tüfekle eşine ateş etti. Aktekin, olay yerinde hayatını kaybetti. Bekir Aktekin, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen ekipler tarafından yakalanıp, gözaltına alındı.
Seher Aktekin’in cenazesi, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından yakınları tarafından teslim alınıp, toprağa verildi. Bekir Aktekin ise emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

İLK 5 AYDA 164 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ
Öte yandan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2024 yılının ilk beş ayına ilişkin çarpıcı bir rapor yayınladı. Rapora göre, Türkiye genelinde bu dönemde 164 kadın cinayete kurban giderken, 92 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu.
Platformun açıkladığı verilere göre, ülkemizde kadın cinayetleri ve şüpheli ölümler hız kesmeden devam ediyor. Toplumda büyük endişe yaratan bu durum, kamuoyunun da gündemine oturmuş durumda.
Türkiye'de kadın hakları savunucuları ve sivil toplum örgütleri, kadın cinayetlerinin artarak devam etmesine karşı daha sert tedbirler alınması çağrısında bulunuyor. Kadın cinayetlerinin ve şüpheli ölümlerin azaltılması için toplumsal bilinçlenme kampanyalarının yanı sıra yasal düzenlemelerin de hayata geçirilmesi gerektiği vurgulanıyor.
Konuyla ilgili olarak yetkililerin ve ilgili kurumların alacakları yeni önlemler merakla beklenirken, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınların yaşam hakkının korunması konuları ülke gündemini uzun süredir meşgul etmeye devam ediyor.