Abdurrahman Ay’ın Çetesine Operasyon: 6 Kişi Tutuklandı Abdurrahman Ay’ın Çetesine Operasyon: 6 Kişi Tutuklandı

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de Akbelen Ormanı'ndaki talan karşı direniş sürerken, bölgeye yaptığı ziyaretlerde milletvekillerine tepki gösterilen Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) çağrı geldi.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre CHP Genel Başkanvekili Gökhan Günaydın, 'Akbelen'de yaşananları görüşmek üzere TBMM'yi 8 Ağustos'ta olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Olağanüstü toplantı dilekçemizi bugün Meclis Başkanlığı'na sunuyoruz' açıklamasında bulundu.

CHP'nin yeterli sayıda imza ile olağanüstü toplanma talebinin ardından, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un toplantı çağrısı yapması halinde Genel Kurul'un açılması sonrasında görüşmelere başlanabilmesi için en az 200 olan toplantı yeter sayısı aranacak. Toplantı yeter sayısının sağlanması halinde görüşmelere geçilecek.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel de konuya ilişkin dün yaptığı açıklamada 'Tüm muhalefet partilerinin mutabakatıyla ve partimiz listelerinden seçilen milletvekillerinin imzalarıyla Meclis Genel Kurulu'nu Akbelen'de yaşanan katliam ve çevre gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırmaya karar verdik' demiş ve bugüne işaret ederek başvuru yapılacağını belirtmişti. (ileri haber)

Editör: Haber Merkezi