Özel Haber

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Kadın Cinayetlerinin Sebebi 'Eğitimsizlik'

Halk TV kanalında Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programına konuk olan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, kadın cinayetleri hakkında konuştu.

Abone Ol

Ahmet Sütcü

Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programı bugün Tarsus ilçesindeydi. Tarsus Şelalesi'nin yanında yapılan ve Yeni Türkü grubunun şarkıları eşliğinde geçen programın konukları CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve CHP Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç oldu. 

Serhan Asker'in ''Özgecan Aslan cinayeti Tarsus'ta oldu değil mi?'' sorusu üzerine söz alan Başarır:

''Son dönemdeki kadın cinayetleri, Narin olayı hepimizin içini yaktı. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı bu olayı alkole bağladı. Narin'in köyüne eminim alkolün a'sı girmemiştir. Bunun alkolle alakası yok, bunun temel sebebi eğitim. 22 yılda akıldan uzaklaştık. Televizyonlarda, mecliste şiddetin öyküsü anlatılıyorsa bu cinayetlerin önüne geçemeyiz. Bu iş cezaları arttırmakla olmaz. Biz çocuklarımızı, insanlarımızı eğitemiyorsak, okul önlerindeki şiddeti önleyemiyorsak olmaz. Sevgi ortamını sunamıyorsak olmaz. 2002'de 60 bin tutuklu vardı, bugün ise dışardakilerle birlikte 700 bin. Sorun akılda ve bilimde. Böyle bakanlar varsa böyle çocuklar yetişebiliyor. Biz aklı, bilimi ve sevgiyi çocuklarımıza verirsek o çocuklar örümceği bile incitmez.'' dedi.

Ne Olmuştu?

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste katledilmişti. Sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe, yargılama sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.