Siyaset

CHP PM'deki kritik oylamanın sonucu belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) seçimlerin kaybedilmesi ile başlayan "değişim" tartışmaları ile parti içi tartışmaların ele alındığı ve aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu bazı CHP'li isimlerin 'çevrimiçi toplantısının' sızdırılması sonrası gerçekleşen Parti Meclisi'ne değişimin gerginliği de yansıdı.

Abone Ol

Karşılıklı sert eleştirilerin yapıldığı toplantıda yapılan oylamada il başkanlarının göreve dönüşüne onay çıkmadı ancak muhalifler gücünü göstermiş oldu.

Ekrem İmamoğlu öncülüğündeki toplantıya katılan isimlerden Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, eski MYK üyeleri Bülent Tezcan, Onursal Adıgüzel, Tekin Bingöl ve Muharrem Erkek'in arasında olduğu PM üyeleri, toplantıda hazır bulundu.

CHP'DEKİ OYLAMA NE MESAJ VERDİ?

Parti Meclisi toplantısında genel merkez tarafından görevden alınan Muş İl Başkanı İsmail Adanur, Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan, Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan, Kayseri İl Başkanı Zeki Özkan ile İstanbul Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün'ün görevden almaya ilişkin itirazları görüşüldü ve ardından gizli oylama yapıldı.

Muş İl Başkanı Adanur'un itirazı için 31 kabul 30 ret, Mardin İl Başkanı Kılınçaslan'ın itirazı için 31 kabul, 28 ret 2 çekimser oy çıktı. Böylece bu iki il başkanına dair oylamada 'değişimci' olarak adlandırılan isimler salt çoğunluğu elde etmeyi başardı. Ancak gereken 40 oya ulaşamadı.

Ağrı İl Başkanı Aslan'ın itirazı için 30 kabul 31 ret, Kayseri İl Başkanı Özkan'ın itirazı için 28 kabul 33 ret oyu çıkarken Beykoz İlçe Başkanı Düzgün'ün görevden alma itirazı için ise 26 kabul 35 ret oyu ile oylama sonuçlandı.

İtirazların kabulü için 60 üyeli PM'de, 3'te 2 çoğunluk olan 40 oya ulaşılması gerekirken hiçbir oylamada bu sayıya ulaşılamadı. Böylece il ve ilçe başkanlarının görevden alınmasını Parti Meclisi de onaylamış oldu.