Lübnan'da ikinci siber saldırı! Telsizler patlatıldı, 9 kişi öldü, 300 yaralı Lübnan'da ikinci siber saldırı! Telsizler patlatıldı, 9 kişi öldü, 300 yaralı

Gamze Nur Yavuz

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirdiği konuşmada, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yakalanan ve Interpol tarafından acil koduyla aranan bir IŞİD militanının durumunu gündeme taşıdı. Sosyal medya hesabı üzerinden konuşmasını paylaşan Başarır, söz konusu olayın milli güvenlik açısından ciddi bir sorun teşkil ettiğini vurguladı.

Başarır'ın paylaşımında, "Interpol tarafından acil koduyla aranan IŞİD'li bir terörist Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde sahte kimlikle çalışırken yakalandı. Biz, burada bir milli güvenlik sorunu olduğunu bağırdık, araştırma önergesi verdik ama AKP ve MHP bunu reddetti!" ifadelerine yer verdi. Bu durumun Türkiye'nin güvenlik zaafiyetine işaret ettiğini belirten Başarır, iktidarı eleştirerek, "Gelinen vahim nokta bu, güvenlik zaafiyeti ortada! Bu ülkenin temel güvenlik sorunu AKP ve MHP'dir!" şeklinde konuştu.

Başarır'ın konuşması, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yaşanan güvenlik ihlaline dikkat çekerken, konunun TBMM'de yeterince ele alınmamasına ve araştırma önergesinin AKP ve MHP tarafından reddedilmesine tepki gösterdi. Bu olay, Türkiye'nin stratejik öneme sahip tesislerindeki güvenlik önlemlerinin yeterliliği ve terörle mücadeledeki etkinlik konularında ciddi soru işaretleri uyandırdı.

Ergefgwefwe