CHP Genel Merkezi, AYM'nin ikinci kez 'hak ihlali' kararı vermesine rağmen cezaevinden tahliye edilmeyen Gezi davası sanığı Can Atalay için meclisin olağanüstü toplanması için harekete geçti. 9 Ocak Salı günü Meclis’in olağanüstü toplanması ve Genel Kurul’da görüşme açılması için TBMM Başkanlığı’na başvuru yapan CHP genel merkezine Mersin'den destek veren CHP Toroslar Belediye Başkan Aday Adayı Sinan Koç, Hatay halkı başta olmak üzere milletin iradesinin yok sayıldığını vurguladı.

"HATAY HALKI MİLLETVEKİLNE KAVUŞMALI"

Ekmek Ve Adalet Komisyonu Üyelerinden İmece Çalışanlarına Ziyaret Ekmek Ve Adalet Komisyonu Üyelerinden İmece Çalışanlarına Ziyaret

Kahramanmaraş merkezli depremde büyük yara alan Hatay halkının milletvekiline kavuşmasının ve mecliste temsil edilmesinin önüne geçildiğini belirten CHP'li Sinan Koç, "Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, AYM'nin Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği kararı yok sayması, ülkemizin temel direği olan anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik bir darbedir. Milletin iradesi yok sayılamaz. Hatay halkının milletvekiline ihtiyacı vardır. Hukuk, siyasete alet edilemez. Türkiye hukuk devletidir" dedi.

"HUKUKSUZLUĞUN HER ZAMAN KARŞISINDAYIZ"

CHP Genel Merkezi'nin, 9 Ocak'ta meclisi olağanüstü toplanmaya çağırmasının önemli bir gelişme olduğunu kaydeden Toroslar Belediye Başkan Aday Adayı Sinan Koç, "Yapılacak tek iş TBMM’nin olağanüstü toplanması ve Anayasa’yı koruyacak bir düzenleme yapmasıdır. Yargıtay'ın kararına karşı anayasayı savunmayı ısrarla sürdüreceğiz. Partim ve şahsım nezdinde Hatay halkının, milletin iradesinin, adaletin yanındayız. Hukuksuzluğun her zaman karşısındayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Seren Sabuncu