HABER/Rabia ARSLAN / Meryem KARADAĞ


Partililer hem kuşak olarak hem başkanlık konusunda ikiye bölündü. Tartışmada 27 yaşındaki Hasan Can Sarıkaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'nu desteklerken 85 yaşındaki Ayşe Duman Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini ve destekleyeceğini söyledi.

'BU PARTİYE ÖMRÜNÜ VERDİ'
Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Ayşe Duman, 'Aslında Kılıçdaroğlu kazandı, hakkını vermediler. Bunca emek verdi, emeğinin karşılığını alamadı. Aday çıkması konusunda birçok kişi karşıydı ama bence doğruydu. O çıkmayacakta kim çıkacaktı? Partiye o kadar emek veren bir insanın hiçe saymak ne demek? Belki kazanamıyor olabilir. Ama bu partiye ömrünü verdi. Kültürü, bilgisi oratada, bitirdiği okul belli. Mevcut cumhurbaşkanımızın diploması bile yok. Kılıçdaroğlu'ndan başkasına asla oy vermem. Niye diye soracak olursan; biz neden kazanamadığını biliyoruz çünkü. Dürüst, çalışkan, azimli... Dürüst insana bu dünyada niye yer yok anlamıyorum. Ölünceye kadar Kılıçdaroğlu'na vereceğim. İmamoğlu'nu da anlamıyorum. Onu Kılıçdaroğlu tanıtmadan önce kim tanıyordu. Adam kendi eliyle rakibini yarattı bence. İmamoğlu çok ayıp etti. Eğer genel başkan olursa en az Kılıçdaroğlu kadar üzülürüm. İmamoğlu'na kötü demiyorum ben ama yaptığı yanlış' ifadelerini kullandı.

Abdurrahman Ay’ın Çetesine Operasyon: 6 Kişi Tutuklandı Abdurrahman Ay’ın Çetesine Operasyon: 6 Kişi Tutuklandı

'GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMASI LAZIM'
İmamoğlu'nu destekleyen Hasan Can Sarıkaya, 'Ben İmamoğlu'nu destekliyorum. Kurultay seçimine gidecekler, umarım İmamoğlu kazanır. Çünkü artık 13 seçim kaybettik halkla inatlaşmanın bir anlamı yok. Buna bir dur dememiz lazım. Bir değişim lazım. Biz tekrardan kazanıp umutları tazelemek istiyoruz. 20 senedir kazanan aynı kaybeden aynı bunu değiştirmek lazım CHP'nin artık 50 yaş üstü hegemonyasından kurtulup gençlere dönmesi lazım. Milletvekili sıralamalarında ön sıralarda gençleri görmek istiyoruz artık. Kaybetmenin hiçbir karşılığı yokmuş bu ülkede bunu anladım. Gençlerin 5 senesi daha gitti. Seçim zamanları ağlamak istemiyoruz. Kazanmak istiyoruz artık. Zaten 74-75 yaşındaki birinin Türkiye'ye hiçbir faydası olamaz. Kılıçdaroğlu'nu biz böyle tanımıyorduk. Hala genel başkanlığa devam ediyor. Artık çekilip gençlerin önünü açması lazım' dedi.

Editör: Haber Merkezi