Pek çok insan dışarıdan satın alınan patates kızartmalarının çok daha lezzetli olduğunu savunurken esasında patates kızartmasının bu noktada çok daha lezzetli gelmesinin en büyük nedeni şüphesiz çıtır olmasıdır.

Evde de dışarıda yediğiniz çıtırlıkta patates kızartması yapabilmeniz birkaç önemli tüyo ile oldukça kolay. Bu tüyolara dikkat etmeniz sonucunda patates kızartmanız dilediğiniz gibi çıtır çıtır olacaktır.

Patates kızartması, bol yağda kızarması dolayısıyla çokta masum olmayan gıdaların başında gelirken patates kızartmasını minimum seviyede tüketmeniz çok daha sağlıklı bir alternatif olacaktır. 

Tüm bunların yanı sıra patates kızartmanızın çıtır çıtır olmasını sağlayabilmek için kızartma yağına bir damla damlatmayı ihmal etmeyin...

indir (6)

Patates kızartmanız çıtır çıtır olacak

Patates kızartmasının çıtır çıtır olmasını sağlayabilmek için uygulamanız gereken püf noktaları son derece basittir. Bu püf noktalarından bir tanesi, patateslerini kızartmadan evvel soğuk suda bir miktar bekletmeniz olacaktır.

Soğuk suda bir süre bekleyen patatesler sonrasında çok daha lezzetli şekilde ve çıtır çıtır olarak kızaracaktır. Soğuk suda bekletme yönteminin yanı sıra kızartma yağının içerisine bir damla limon suyu ilave etmeniz de patateslerin yanmadan çıtır çıtır olmasını sağlayacak önemli yöntemlerden diğeridir.

Kaynak: İmece Gazetesi