Özel Haber

Çukurbağ Kadınlar Korosu:"Kadın İsterse Her Şeyi Yapar"

Mersin’in Mut ilçesine bağlı Çukurbağ Köyü’nde üç yıl önce kurulan Çukurbağ Kadınlar Korosu, yöre halkı ve dinleyicilerine türkü dolu anlar yaşatıyor. Gündüz tarlada çalışan, hayvanlarına bakan köy kadınları, akşamları bir araya gelerek müzikle stres atıyor.

Abone Ol

Tahir Karaman

Çukurbağ Kadınlar Korosu, köydeki kadınların bir araya gelmesiyle sadece bir müzik grubu değil, aynı zamanda güçlü bir dayanışma örneği de sunuyor. Köyün kadınları, müzik aracılığıyla birbirleriyle daha da kenetlenmiş durumda. Bu birliktelik, köydeki sosyal hayatı canlandırırken aynı zamanda kadınların kendilerini ifade etmeleri için de bir alan yaratıyor.

Koro Şefi Emel Çelik: “Sesimizi Duyuramıyoruz”

Koronun gönüllü şefi Emel Çelik, koronun en büyük sorunlarından birinin yeterli teknik ekipmana sahip olmamak olduğunu dile getirdi. Çelik,  "Eğer bir ses sistemimiz ve kendimize ait enstrümanlarımız olsaydı, hem çalışmalarımız daha verimli olurdu hem de daha geniş kitlelere ulaşabilirdik" şeklinde konuştu.

Çukurbağ Kadınlar Korosu, bu eksikliklere rağmen köyde önemli bir sosyal faaliyet yürütmeye devam ediyor. Köy kadınları, azim ve müzikle dolu yollarında ilerlerken, türküleriyle hem kendilerini hem de dinleyenleri büyülemeye devam ediyor. Çukurbağ Kadınlar Korosu, bu eksikliklere rağmen köyde önemli bir sosyal faaliyet yürütmeye devam ediyor. Köy kadınları, azim ve müzikle dolu yollarında ilerlerken, türküleriyle hem kendilerini hem de dinleyenleri büyülemeye devam ediyor.