Tuğçe Dokumacı

Abdurrahman Ay’ın Çetesine Operasyon: 6 Kişi Tutuklandı Abdurrahman Ay’ın Çetesine Operasyon: 6 Kişi Tutuklandı

Yıllık 9 milyon yolcu kapasitesi, 110 bin metrekare terminal alanı ve 3 bin 500 metre uzunluğundaki ana pisti ile bölgenin tüm havayolu ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen havalimanı, Mersin, Adana, Osmaniye ve Niğde'ye hizmet verecek. Bakan Uraloğlu, havalimanının bölgenin turizm ve ticaretine büyük katkı sağlayacağını ve doğrudan ve dolaylı olarak 3 bin kişiye istihdam yaratacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin havacılık alanındaki gelişimine dikkat çeken Uraloğlu, son 22 yılda yapılan yatırımlar sayesinde yolcu sayısının 2023 sonunda 214 milyonu aştığını ifade etti.

 3 bin kişi istihdam edilecek

Bakan Uraloğlu, açılışta yaptığı konuşmada, havalimanının Türkiye’nin turizm ve ticaretine önemli katkılar sağlayacağını belirterek şunları söyledi: "Çukurova Uluslararası Havalimanı, bölgenin tüm havayolu ihtiyacını karşılayacak. Başta Mersin ve Adana olmak üzere, Osmaniye ve Niğde’ye de hizmet verecek. Türkiye’nin Orta Doğu ülkelerine açılan en önemli kapılarından biri olacak bu havalimanı, doğrudan ve dolaylı olarak 3 bin kişinin istihdamına katkı sağlayacak."

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin havacılık alanında dünyada en önde gelen ülkeler arasında yer aldığını vurgulayarak, "2002 yılında 34,5 milyon olan iç ve dış hat yolcu sayısı, 2023 yılı sonunda 214 milyonu aştı. Ülkemiz semalarından yaklaşık her 15 saniyede bir uçak geçti. Bu yılın ilk 7 ayında 129 milyon 738 bin 772 yolcu havayolu ile seyahat etti. Yıl sonunda ise bu sayının 230 milyonu geçmesini öngörüyoruz," dedi.

Kaynak: İMECE GAZETESİ