Küp Şelaleleri, Adana'nın Aladağ ilçesinden 37 kilometre uzaktaki 10 şelaleden oluşuyor. Şelalelerin çevresindeki yürüyüş alanlarında spor yapma, şelalenin oluşturduğu küçük göletlerde ise yüzme imkanları mevcut. 

Küp Şelaleleri, Toros Dağları'nda biriken karların erimesi ile tamamen doğal bir şekilde oluşmuş. Buz gibi suları ve görkemli doğal güzellikleri ile Küp Şelaleleri doğanın içerisinde benzersiz bir deneyim sunar. 

Mersin'de Üreticilere 'Akdeniz Meyve Sineği' İle Mücadele Desteği Mersin'de Üreticilere 'Akdeniz Meyve Sineği' İle Mücadele Desteği

Binlerce turistin ziyaret ettiği Küp Şelaleleri Adana için önemli bir turizm merkezi. Özellikle doğa turizmi sevenler bölgeye yoğun ilgi gösteriyor. 

Doğu Akdeniz'de sıcaklıkların ve nemin artmasıyla kendilerine serin yerler arayan vatandaşlar, yaban hayatı, görsel güzellikleri ve buz gibi suyuyla öne çıkan Adana'nın Aladağ ilçesindeki Küp Şelalelerinde serinliyor.

KÜP ŞELALELERİ'NE NASIL GİDİLİR?

Küp Şelalesi’ne gitmek için bir kaç alternatif bulunmakla birlikte bu alternatiflerden yol olarak en düzgün olanı Mansurlu Yaylası yolu üzerinden gidilen yoldur. Buradan yol tarifini verecek olursak: Adana Merkez’den Kozan Yolu’na çıkılır. Kozan’a 10 km kala yer alan kavşakta sola Mansurlu-Yahyalı yoluna dönülerek Tufanlı, Postkabasakal, Akarca ve Salmanlı Köyleri takip edilmelidir. Salmanlı köyünden sonra nehir üzerindeki köprü de geçildiğinde solda yer alan stabilize yola girilmelidir. Stabilize yol boyunca yer alan Küp Şelalesi levhaları takip edilerek şelalelere ulaşılabilmektedir. 

Kaynak: Haber Merkezi