Bakan Uraloğlu: "Bölgemizde yaşanan çatışmalar Türkiye'nin önemini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir'' Bakan Uraloğlu: "Bölgemizde yaşanan çatışmalar Türkiye'nin önemini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulunda yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM konuşmasında verdiği mesajlarla ilgili soruya, "Söylediğimin arkasında aynen duruyorum. Bütün bu konularda da özellikle cinsiyetsizleştirme olayını da asla tasvip etmiyoruz, bütün bunlara karşı da kutsal aile yapısını hep birlikte sahiplenmeye diyoruz, el ele verelim. Bu şekilde kutsal aile yapımızı kutsayalım" şeklinde cevap verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizden önce Biden, 'İkinci bir Gazze istemiyoruz' dedi. (Necip) Mikati de buraya gelemedi. Lübnan'a da konuşmanızda bir yer verdiniz. Fakat bir yandan da, ABD arka planda İsrail'i desteklemeye devam ediyor. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise, "ABD burada kesinlikle tavrını açık, net ortaya koymalı ve İsrail'in yanında değil karşısında yerini almalı" değerlendirmesini yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li bir basın mensubunun, F-35 programıyla ilgili bir gelişme olup olmadığı sorusuna ise, "Şu an bir gelişme yok" cevabını verdi.

Kaynak: İHA