Tüm dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına kilitlendi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Afşin Termik Santrali’nde Göçük Meydana Geldi Afşin Termik Santrali’nde Göçük Meydana Geldi

- Kendi ülkemin güneyinde, kuzeyinde, doğusunda ve batısında pek çok çatışma, savaş, sosyal gerilim yaşanıyor. Sürekli büyüyen bu sınamalarla baş etmek her geçen gün zorlaşıyor. Avrupa'nın doğu sınırlarında başlayan savaş her alanda ciddi sorunlar ortaya çıkardı. Suriye ile Kuzey Afrika ve Sael bölgesinde terörizmi, uluslararası güvenlik iklimine onarılamaz zararlar veriyor.

- Türkiye 6 Şubat 2023 sabahı gerek büyüklüğü, gerek etkilediği alan itibarıyla yüz yılın en büyük doğal afetlerinden biriyle karşı karşıya kaldı. Uluslararası toplumun yadım çağrımıza ivedilikle verdiği cevabı unutmamız mümkün değildir. 850 bin yapının kullanılamaz hale geldiği, 50 bin canın kaybedildiği kara günde ülkemize gösterilen dostluk, bizler için önemli bir teselli kaynağıdır. Depremin yaralarını sarmak için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Birkaç gün önce de güçlü tarihi bağlarımızın bulunduğu Libya sel nedeniyle can kayıplarına ve ağır yıkımlara maruz kaldı. Türkiye olarak Libya'ya yardım için hemen harekete geçtik. Faslı kardeşlerimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

- Küresel adaletsizlikleri ortadan kaldıran barış, güvenlik, istikrar ve refah, üreten, etkili ve kapsayıcı, velhasıl tüm insanlığın hayrına uluslararası tesisin inşası çağrımız giderek yankı buluyor. Güvenlik Konseyi 5 ülkenin siyasi stratejilerinin çarpışma alanı oldu. Kıbrıs'ta yaşanan son hadiseleri bu içi boşalmış adalet ve güven vermeyen kurumsal yapının tezahürü olarak değerlendiriyoruz.

Ayrıntılar geliyor...

Editör: Haber Merkezi