AHMET SÜTCÜ

Mersin Limanı’na giriş/çıkış yapan tır ve kamyonların, liman kavşağı ile D-400 karayolu arasındaki güzergahı tıkaması, vatandaşları bezdirdi. Mersin-Tarsus güzergahında ciddi trafik sorunlarına yol açan bu durumun acilen çözülmesi bekleniyor. Sürücü ve vatandaşlar, yetkililerin gerekli önlemleri alması, bölgedeki trafik akışını rahatlatacak ve sürücülerin yaşadığı zorlukları ortadan kaldırılacak çözüm üretmesini istiyor.

Genellikle iş saatlerinde trafik yoğunluğu yaşanan Mersin-Tarsus-Adana güzergâhına alternatif bir yol olarak sıklıkla kullanılan D-400 karayolu söz konusu kamyon ve tırların trafik sıkıntısının yanı sıra çevre ve görüntü kirliliği de yaratıyor.

Özellikle yoğun saatlerde, limana yük getirmek amacıyla D-400 karayolunda uzun kuyruklar oluşturan ağır taşıtlar, bölgedeki trafiği felç ediyor. Bu durum, Mersin’de yaşayan vatandaşların yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından da büyük bir tepkiyle karşılanıyor.

Toroslar’da Mahalle Temizlikleri Devam Ediyor Toroslar’da Mahalle Temizlikleri Devam Ediyor

D-400 karayolunda tırların park etmesi veya manevra yapması sebebiyle trafik akışı ciddi şekilde aksıyor. Bu yolda, 30 dakikada gidebilecekleri mesafeyi bazı günler 1,5 saatte geçmek zorunda kalan vatandaşlar, bu durumu adeta bir çileye dönüştüğünü ifade ediyor. Ayrıca, ağır tonajlı araçların etkisiyle yol yüzeyinde meydana gelen bozulmalar ve çöküntüler, sürücülerin araçlarına zarar verirken, yol güvenliğini de tehdit ediyor.

Liman yönetiminin yıllardır bu sorunu görmezden gelmesi, özellikle STK temsilcileri ve vatandaşların tepkisini artırmış durumda. Mersin’deki araç sürücüleri  yalnızca trafik sıkıntısının değil, aynı zamanda çevre ve görüntü kirliliğinin de ciddi boyutlara ulaştığını vurguluyor.

Limanın genişleme projesinin mevcut sorunları çözmeyeceğine, aksine daha da artıracağına dikkat çeken yetkililer, Mersin’in girişindeki bu olumsuz manzaranın bir an önce giderilmesi için yetkililere acil önlem alma çağrısında bulunuyor.

Kaynak: Ahmet Sütcü