Narin Güran Ninayeti Soruşturmasında Tutuklu Nevzat Bahtiyar: 'Her Şeyi Anlatacağım' Narin Güran Ninayeti Soruşturmasında Tutuklu Nevzat Bahtiyar: 'Her Şeyi Anlatacağım'

Danimarka kabinesinde Başbakan Yardımcılığı ve Ekonomi Bakanlığı görevini yürüten merkez sağ Liberal Parti lideri Ellemann-Jensen, kendisine yönelik parti içi eleştiriler sonrası siyaseti bıraktığını ve parti liderliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Ellemann-Jensen, Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe'ye istifa mektubunu sunmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bu, Danimarka siyasetine kesin bir vedadır" dedi.

Liberal Parti içerisinden kendisine desteğin azalmasına yönelik eleştirileri kabul ettiğini dile getiren Ellemann-Jensen, partisinin yeniden ayağa kalkmasının önünde engel olarak durmak istemediğini söyledi.

Bu yılın başlarında geçtiği sağlık kontrolünün ardından 5 aylık "hastalık izni"ne ayrılmış olmasının siyaseti bırakma kararıyla bir ilişkisinin olmadığını vurgulayan Ellemann-Jensen, "Bu kararı alıyorum çünkü Liberal Parti için doğru olan bu" açıklamasında bulundu.

Önümüzdeki ay yapılacak parti kongresine kadar parti başkanlığı görevini Stephanie Lose'un üstleneceği belirtilirken, Elleman-Jensen'in kabinedeki görevlerini, Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen'in devralacağı açıklandı. 

Kaynak: Haber Merkezi