Naci Görür'den Kritik Uyarı… O Bölgeyi İşaret Etti: 7 Büyüklüğünde Deprem Yolda Naci Görür'den Kritik Uyarı… O Bölgeyi İşaret Etti: 7 Büyüklüğünde Deprem Yolda

Dün tekne ile denize açılan Cem Yavuzyiğit, nesli tükenme tehlikesi altında olan ve Karadeniz'de nadir görülen mersin balığını yakaladı. Yavuzyiğit, teknesine aldığı balığı daha sonra denize bıraktı. balik1124242239jpg-x3kaAucSGU_l-kaL00MO3A (1)

O anları sosyal medya hesabından paylaşan balıkçı, "Dün teknemle her zaman olduğu gibi balığa çıktım. Oltam ile mersin balığını yakaladım. İlk kez bu balığı tuttum. İlk gördüğümde köpek balığı sandım. Bu balığın maddi değeri çok yüksek. Ama nesli tükenmekte olan bir tür olduğunu bildiğimiz için geri bıraktım. Balığın havyarının 50 gramı 10 bin lira gibi fiyatlar ile satılıyor. Biz de korumak için balığı yerinden geri bıraktık" dedi.Fırat Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Akın Temizer daha önce yaptığı bir açıklamada "Bu balığın havyarı 2 milyon liraya kadar çıkabiliyor" demişti.

Kaynak: Haber Merkezi