Gamze Nur Yavuz

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile Mersin’in Akdeniz ilçesinde seçmen listelerinde yapılan usulsüzlükleri gündeme taşıdı. Koca, video açıklamasında, "Mersin’in Akdeniz ilçesinde mahalle mahalle, hane hane, kapı kapı AKP’nin seçmen hırsızlığını teşhir ediyoruz!" ifadelerini kullandı.

Perihan Koca, sokak sokak seçmen listelerini incelediklerini ve şüpheli adresleri tespit ettiklerini belirtti. İddialar arasında, inşaat halindeki evlere onlarca seçmenin kaydırıldığı ve hanelere onlarca insanın ikameti dışarıdan taşıma seçmen artışı ile seçmen kütüklerinin taşındığı yer aldı. Koca, "Kapı kapı, sokak sokak yurttaşlarımızla, mahallelerde muhtarlarla bir araya geliyoruz," diyerek sahada yürüttükleri çalışmaları aktardı.

Mersinli Okçu Mustafa Özdemir'den Türkiye İkinciliği Başarısı Mersinli Okçu Mustafa Özdemir'den Türkiye İkinciliği Başarısı

DEM Parti Milletvekili, taşıma seçmen yoluyla gerçekleştirildiği iddia edilen türlü usulsüzlük ve hilelere karşı mücadele vereceklerini vurguladı. Koca'nın açıklaması, "Taşıma seçmen yoluyla türlü usulsüzlük, hile hurdaya başvuranların oyununu bozacağız!" şeklinde son buldu.

Kaynak: Gamze Nur Yavuz