Ahmet Sütcü

Saçken: "Çocuklarımızın Sağlığı Ucuz Değil" Saçken: "Çocuklarımızın Sağlığı Ucuz Değil"

1925 Akdenizspor kulübü Başkan Vekili Halil Demir kurulduğu 2018 yılından itibaren kendi imkanları ile ayakta kalıp, bu süreç içerisinde özellikle dezavantajı gençleri sporla entegre etmeye devam ettiklerini söyledi. Demir “6 yıllık dönem içinde sadece Akdeniz bölgesi ile sınırlı kalmıyoruz. Toroslar, Yenişehir Mezitli ilçelerinden'de bizim sunmuş olduğumuz imkan ile yüzlerce genç sporcu kardeşimiz ilk defa bizim çatımız altında spora başlangıç yapma imkanı buldu” dedi.

0909Fcb7 7A5A 4041 8538 Dad9F16830F2

TOPLUMSAL KAZANIM İÇİN SPOR ÖNEMLİ BİR ARAÇTIR,

Toplumun özellikle son yıllarda gerek ahlaken gerek kültürel olarak bir çöküntü içine girdiğini kabul edilmesi gerektiğine dikkat çeken Demir “Bana ne anlayışı yerine, ben ne yapabilirim.? anlayışını ele alıp, kişisel olarak bizlerinde ülkemize bir şekilde hizmet ve katkı yapmamız lazım diye düşünüyorum, ayrıca toplumsal bir hizmet sağlamakta olduğumuz bu çalışmaları yaparken,duyarlı ve toplumu önemseyen insanların bizlere her anlamda destek olmasını gençlerimiz adına elbette isteriz. Ama maalesef bu konuda yalnız bırakılıyoruz” diye konuştu.

Dünyada en popüler spor branşı olan futbol üzerinden 6 sene içerisinde bine yakın gençi gerek kendi spor kulübümüzde, gerek başka kulüplere yönlendirme ile kazandırdıklarını sözlerine ekleyen Demir, “Ve biz bunu kendi imkanımız ve kendi cebimizden gerçekleştirdik, Tabi burda önemli olan sadece herhangi bir sporcu kardeşimizi spora başlatmış ve teşvik etmiş olmak değil, önemli olan bu gençlerin devamlılık konusundaki oranlarının düşmemesini ve sporun içinde tutmayı sağlamaktır” dedi.

7Bac416A Ca4D 474C 9Ea6 4Ed24Ed1B155

“BELEDİYELER DESTEĞİ GÖZDEN GEÇİRİP GEREKENİ YAPMALIDIR”

Yerel belediyeler amatör kulüplere destek sağlarken inisiyatif alıp, bizim gibi ticari olmayan spor kulüplerine pozitif ayrımcılık adına desteği artırması gerektiğine dikkat çeken Demir şöyle konuştu: “Ama toplumda  federasyon kulüplere düzenli nakdi yardım yapıyor gibi bir yanlış düşünce var, federasyon bizlere hiç bir maddi manevi destek yapmadığı gibi, bizim en büyük masraflardan biride federasyona ödediğimiz paradır. Örneğin daha önce başka bir takımda lisans çıkarmış bir futbolcu kardeşimizi transfer ederken,

Lisansı için kişi başı 1400 TL ödeme yapıyoruz federasyonlara.  Bu sene kadromuzu çeşitli nedenlerden dolayı neredeyse sil baştan yenilenmek zorunda kaldık, ve 20 transfer için federasyona ödenecek lisans parası 30 bin TL civarı,

Totalde ise yıllık olarak 350 ile 400 bin TL arasında kendi cebimizden harcayarak topluma hizmet etmiş oluyoruz”

Kaynak: Ahmet Sütcü