Gündem

Demirağ: Tutuklu gazeteciler serbest bırakılmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 27. ve 29. Dönem Parti Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Cavidan Demirağ, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı basın mensuplarının buruk kutladığını ifade etti.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 27. ve 29. Dönem Parti Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Cavidan Demirağ, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı basın mensuplarının buruk kutladığını ifade ederek tutuklu gazetecilerin bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

CHP 27.ve 29 Dönem Parti Meclisi Üyesi İnşaat Mühendisi Cavidan Demirağ, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Basın mensuplarının bayramını kutlayan Demirağ, gece gündüz demeden haber peşinde koşan gazetecilere çalışmalara başarılar diledi. Bugünün basın özgürlüğü bayramı olması gerektiğini vurgulayan Demirağ, '24 Temmuz uzun yıllardır basın bayramı olarak kutlanamıyor. Çünkü Türkiye'de basın bayramı olarak kutlanacak bir ortam yok. Gazeteciler hala sansür ve otosansür ile mücadele etmek zorunda kalıyor. 2022 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'ne göre Türkiye'nin 180 ülke içerisinde 149'uncu sırada yer aldığı göz önünde bulundurulduğunda ülkemizde basının ne kadar özgür olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. Hemen her gün adliye koridorlarında gazeteciler haberlerini savunmak için adliye sıralarında bekliyor. İktidar ve ortağı yeni yasalarla gazeteciliği tamamen bitirmeye çalışıyor. Gazeteciler sendikasızlaştırma, düşük ücret ve güvencesiz çalışma kıskacı içerisinde yaşam mücadelesi veriyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve kontrolündeki RTÜK ile Basın İlan Kurumunun; halkın haber alma hakkı yolunda araştırmacı, sorgulayıcı gazetecilik yapan basın organları ile gazetecilere yönelik mali yaptırım, soruşturma ve yargılamalarını her geçen gün artıyor. Bunca problem varken gazeteciler yıllardır basın bayramlarını buruk kutlamak zorunda kalıyor. Basın özgür olmalı bu yüzden de tutuklu gazeteciler hemen serbest bırakılmalıdır' dedi.(HABER MERKEZİ)