Devrim Kartal

Mersin sahillerinde yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, tatilciler deniz keyfini yaşamak için Akdeniz'e akın ediyor. Ancak, bu keyifli zamanlar bazen ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Özellikle rip akıntıları, her yıl onlarca insanın hayatını kaybetmesine sebep oluyor.

Bu akıntılar genellikle kıyıya vuran dalgaların geri çekilirken oluşturduğu ve insanları içine doğru çeken yüksek çekim gücüne sahip akımlardır. Uzmanlar böyle bir durumla karşılaşılması halinde panik yapılmamasını ve akıntıya karşı direnilmemesini öneriyor.

Boğulma vakalarının çoğunun, vatandaşların panikle akıntıya karşı direnmesi sonucu meydana geldiğini belirten uzmanlar, akıntı ile karşılaşıldığında yapılması gerekenleri şu şekilde aktarıyor: "Akıntıya karşı doğru yöntemlerle yüzmek, sağ veya sol tarafa doğru yönelerek akımın dışına çıkmak mümkün olabilir"

Mersin’de ‘Patifest’ Başlıyor Mersin’de ‘Patifest’ Başlıyor

"Tedbiri Bırakma, Akıntıya Kapılma Projesi" hayata geçirildi

Emniyet Müdürlükleri'nin Toplum Destekli Polislik Şubesi, yaz aylarında artan deniz faaliyetleri nedeniyle boğulma vakalarını en aza indirmek için bu proje kapsamında polis ekipleri; şehir merkezinde, caddelerde, alışveriş merkezlerinde ve sahil kıyısında su kazalarına karşı farkındalık yaratmak ve önlem alınmasını teşvik etmek için broşürler dağıttı.

Ekipler, bu tür önlemlerle boğulma vakalarının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Rip akıntılarıyla ilgili daha fazla bilgi edinmek ve güvenli yüzme teknikleri hakkında detaylı bilgi almak için yetkililerin uyarılarını da dikkate almak gerekiyor. Tatilcilerin sağlıklı ve güvenli bir tatil geçirebilmesi için bu konuda bilinçlenmeleri büyük önem taşıyor.

Kaynak: Devrim Kartal