“Depozito Yönetim Sistemi” çalışmalarında sona gelindi. 2025’te devreye alınması planlanan depozito iade sistemiyle 0.1 litre ile 3 litre hacme sahip tek kullanımlık ambalajlı; alkolsüz içecek, içme kaynak suları, doğal mineralli sular, alkollü ve alkolsüz bira, malt içecek, enerji, sporcu içecekleri, şarap, meyve suları, süt ve içilebilir süt ürünlerinin ambalajları geri dönüşecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, bölgesinin istikrar ve güven kaynağıdır" Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, bölgesinin istikrar ve güven kaynağıdır"

Kamuoyuna yansıyan haberlere göre, iade sisteminin ilk etapta 5 bin noktada kurulması planlarken, makineler için kurulum noktaları tespitleri de sürüyor.

Belediyeler, Millet Bahçeleri ve üniversitelerden başlamak üzere; zincir marketler, alışveriş merkezleri, oteller, restoran ve kafeteryalar gibi insan trafiğinin yoğun olduğu alanlar uygulamaya dahil edilecek. 

Yurttaşa iade ettiği her bir şişe/kutu için 25 kuruş depozito ödenecek. Depozito bedeli, bakanlığa bağlı Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın altyapısı üzerinden açılacak “e-cüzdan” hesabında toplanacak. Yurttaş biriken paralarını alışverişlerde kullanılabilecek.

Kaynak: Haber Merkezi