Bakanlık'tan 'Teğmenler' Açıklaması Bakanlık'tan 'Teğmenler' Açıklaması

Demirağ mesajında, “6 Şubat depremlerimi hepimizin yüreğini yaktı. Ülke olarak 6 Şubat sabahına büyük bir felaketle uyandık. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremde 11 ilimizde büyük yıkımlar oluştu. Binlerce insanımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. Felaketin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum. Depremlerde yakınlarını kaybedenlere sabırlar diliyorum. Depremin üzerinden bir yıl geçti ama acısını hala yüreğimizde hissediyoruz” dedi.

Deprem bölgesinde hala büyük eksiklikler olduğunu bu yüzden de mağdur olan depremzedeler olduğunu söyleyen Demirağ, “Ülkemiz bir deprem ülkesi konumunda bulunuyor. O yüzden depremlere yönelik tedbirler acilen alınmalı ve gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Bundan sonra bu tür acılarla bir daha karşılaşmamak adına ülkemizi depremlere hazırlıklı hala getirmeliyiz. Yaşanan depremin ardından 11 ilde hala büyük eksiklikler var. Depremden etkilenen vatandaşların bir an önce normal hayatlarına dönmesi, sıcak evlerine kavuşması gerekiyor. Bunun içinde çalışmaların hızlandırılması depremzede vatandaşlar mağdur edilmeden çalışmalar ivedilikle tamamlanmalıdır.

Bizler içinde olduğum derneklerimin birbiriyle koordinasyonunda aktif yer aldığım büyük ölçekli desteklerimiz oldu Hala çakışmalarının devam etmekte” diye konuştu.

Kaynak: haber merkezi