Gündem

Depremde 150 Kişinin Öldüğü Palmiye Sitesi Davası Başlıyor

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 150 kişiye mezar olan Palmiye Sitesi davası bugün başlıyor. Palmiye Sitesi’nde yakınlarını kaybeden aileler “19 aydır o sanıkların gözlerinin içine bakarak ailelerimizi nasıl öldürdüklerini soracağız” dedi.

Abone Ol

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi’ndeki Palmiye Sitesi’nin 3 bloğu da depremde yıkıldı. Bu sitelerde toplam 150 kişi yaşamını yitirdi ve 16 kişi yaralandı. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamede müteahhitler Hacı Mehmet Ersoy, Ali Babaoğlu, jeoloji mühendisi Ömer Tarakçıoğlu’nun ‘bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan iki yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Soruşturma kapsamında Ersoy ve Tarakçıoğlu, ifadelerinin ardından “adli kontrol kararı” ile serbest bırakılırken, Babaoğlu ise 18 aylık firar sürecinin ardından yakalanarak tutuklandı.

“O SANIKLARIN GÖZLERİNİN İÇİNE BAKARAK AİLELERİMİZİ NASIL ÖLDÜRDÜKLERİNİ SORACAĞIZ”

Depremde 150 kişiye mezar olan Palmiye Sitesi davasının ilk duruşması yarın (Bugün) Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşma öncesi, Palmiye Sitesi’nde annesi, babası ve kardeşini kaybeden İrem Türkmener Karslı; annesi, babası, kardeşi, akrabalarını kaybeden ve yaralı kurtulan Kaan Demirören; annesi, babası, anneannesi, kayınvalidesi ve yeğenini kaybeden Murat Güçlü; annesi, babası, kız kardeşi ve akrabalarını kaybeden Halit Ali Şirikci konuştu.

İrem Türkmener Karslı, “Tüm sanıklar mahkemede olacak. Biz 19 aydır bugünü bekliyoruz. 19 aydır o sanıkların gözlerinin içine bakarak ailelerimizi nasıl öldürdüklerini soracağız. 1 tane firari sanığımız vardı duyarlı gazetecilerimiz sayesinde geçen haftalarda yakalandı. Ali Babaoğlu isimli müteahhit, 18 aydır yazlığında tatil yaptığını söylemiş, psikolojisinin bozuk olduğunu iddia etmiş. Biz 18 aydır sevdiklerimiz toprak altında çürürken toprak üstünde çürüyenlerin geride kalanlarıyız. Ama katillerimiz, sanıklarımız kaldıkları yerden hayata devam etmekle kalmamışlar, keyiflerine bakmaya devam etmişler. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Biz bu sanıkların hepsinin olası kastla yargılanmasını ve hızlı bir şekilde yargı sürecinin ilerlemesini istiyoruz” diye konuştu.