Eğitim

Ders zilinden önce velilerin cebinde alarm zilleri çalıyor

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, okul masraflarını iki kat arttığına dikkat çekerek parasız eğitim ve kamu eli ile öğrencilerin barınma sorununa çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.

Abone Ol

İlkokul ve anasınıflarına başlayacak öğrenciler için 'alışma haftası' gelirken Türkiye'de ilk, orta ve yükseköğretimde eğitimler de bir hafta içinde başlayacak.

Yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin okul-ders ihtiyaçları, servis ücretleri ve yemek parası gibi sorunlarla boğuşan aileler ise geçen seneye oranla en az 2 kat artan masrafları kara kara düşünüyor. Öğrenci velilerinin sorunlarına çözüm isteyen CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 'AKP'nin yanlış ekonomi politikalarının bedelini çoluk çocuk farketmeksizin tüm halkımız ödüyor. Okullar açılıyor ama insanlarımız çocuklarının okul çantasından kıyafetlerine, defter-kalemden, silgi ve kalem açacağına kadar okul gereksinimlerini nasıl temin edeceğini kara kara düşünüyor. Niye? Çünkü her şey fahiş oranda zamlandı, maaşlar ise enflasyon ile birlikte eridi gitti. Okul servisi ve yemek ücretleri velilerin ödeyeceği gibi değil. Parasız eğitim ve eğitimde fırsat eşitliği için sorunları görmezden gelip oralı olmayan Milli Eğitim Bakanlığı ve AKP iktidarını kangrene dönen bu sorunları çözmeye davet ediyoruz' diye konuştu.