Gündem

Dev market zincirinde nakit ödeme seçeneği kaldırıldı

Bugünden itibaren yürürlüğe girecek: Dev mar... BİM Birleşik Mağazalar A.Ş., Türkiye'nin önde gelen ekonomik süpermarket zincirlerinden biri olarak, bu hafta itibarıyla bazı iştiraklerinde nakit ödeme yöntemini sonlandırdığını açıkladı.

Abone Ol

BİM, ekonomik süpermarket konseptinden sonra sosyoekonomik olarak daha üst kesime hitap etmek amacıyla File Market'i hayata geçirdi. File Market, gurme market konseptiyle faaliyet gösteriyor. BİM Birleşik Mağazalar A.Ş., yan kuruluşu olan File Marketler için yeni bir karar aldı ve bu hafta itibarıyla nakit ödeme seçeneğini kaldırdı.

SADECE KARTLA ÖDEME GEÇERLİ OLACAK

Her geçen gün Türkiye'de kredi ve banka kartlarıyla yapılan harcamaların arttığı bir gerçekken, ekonomide nakit ödemenin oranı sürekli olarak azalmaya devam ediyor.

Özellikle market gibi hızlı alışveriş yapılan yerlerde nakit ödeme yapmanın getirdiği para üstü alım zorlukları ve uzun kasa kuyrukları, bu yöntemin dezavantajlarını ortaya koyuyor. Bu durumu önlemek amacıyla BİM, File Marketlerinde başlattığı uygulama ile nakit ödeme seçeneğini kaldırdı.

NAKİT ÖDEME YASAĞI BİM MARKETE TAŞINABİLİR

Şirketin açıklamasına göre, başlangıçta sadece deneme amaçlı olarak File Marketlerde uygulanan nakit ödeme yasağının, olumlu geri dönüşler ve başarıyla sonuçlanması durumunda BİM marketlerinde de geçerli olabileceği belirtiliyor.

Şirket, 8 Temmuz 2024 tarihinden itibaren File Marketlerde yapılan alışverişlerde yalnızca kredi ve banka kartlarıyla ödeme yapılacağını duyurmuştu. Bu adımın, müşterilere daha pratik, hızlı ve hijyenik bir alışveriş deneyimi sunma amacını taşıdığı ifade edilmişti.