Gündem

Dikkat Çeken Gelişme: Komşu Köye Baskın

Narin Güran cinayetinin çözülmesi için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheler üzerine yoğunlaşmaya devam ederken ekipler, cinayetin yaşandığı Tavşantepe'ye komşu olan iki köye baskın yaptı.

Abone Ol

Bağlar ilçesinde Tavşantepe köyünde 8 yaşındaki Narin'in kaybolmasının ardından cansız bedeni bulunmuştu. Narin'in katilini bulma çalışmaları devam ederken son olarak Narin’in bedeninden alınan 91 numunede şüpheliye ait bulgu bulunamamış ve bu sebeble Narin'in boğularak öldürüldüğü düşüncesi ortaya çıkmıştı. Narin'in amcası Salim Güran, şüphelerin odağında olsa da ifadelerdeki çelişkiler ve kamera görüntü incelemeleri sebebiyle soruşturma henüz bitmedi.

Baskın yapıldı

Ekipler, Narin Güran'ın cansız bedenini dere kenarına gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar'ın yakınlarının yaşadığı evlere basın yaptı. Söz konusu baskının yapıldığı evlerin, Tavşantepe köyüne komşu Gönenli köyü ile Çarıklı beldesinde olduğu öğrenildi. Evlerden birinin ise Nevzat Bahtiyar'ın oğluna ait olduğu belirtildi. CNN Türk'ün yapmış olduğu habere göre, jandarma ekipleri tarafından yapılan aramalarda delil niteliği taşıyabilecek şüpheli eşyalara ve bazı dijital materyallere el konuldu.

O gün köydeydi

Savcılığın yaptığı tespite göre, Narin'in kaybolduğu gün ve saatte Nevzat Bahtiyar'ın ağabeyinin, ikameti ve herhangi bir işi olmamasına rağmen Tavşantepe'de olduğu aktarıldı.

Nevzat Bahtiyar'ın ağabeyinin olaydan sonraki günlerde arama çalışmalarını takip ettiği de belirtildi.

İtirafçının yakın çevresine söyledikleri savcılığın şüphelerinde artışa sebep oldu. Ağabeyin, Narin Güran'ın ailesi ve akrabalarına, “Askerler nereye baktılar. Dereye de baktılar mı? Bir şey bulabilmişler mi?” gibi sorular sorduğu iletildi.

"İstanbul'a yerleşeceğiz"

Nevzat Bahtiyar'ın eşinin ise köydekilere, “Biz zaten gidiyoruz buralardan. İstanbul’a yerleşeceğiz” dediği iddia edildi. Narin'in kesin ölüm nedeni otopsi raporunda yer alırken boyun bölgesinde ileri derecede tiroit kırıkları bulunduğu, boynunun tutulup ağzının ve burnun elle kapatılmasının ardından nefes borusunun oksijensiz kalması sonucu öldüğü açıklandı.

Narin Güran soruşturmasına ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şu bilgileri vermişti:

"Soruşturmanın gizliliği esas. Soruşturmanın gizliğine etki etmemek lazım. Tüm bu bulgular dosyada mevcut. HTS kayıtları ve baz çakışmaları, daraltılmış baz çakışması yapılıyor şu anda. Sonradan tespit edilen kameralar kayıtları var, bunlar toplandı, TÜBİTAK incelemesine tabi tutuluyor. 28 şüpheli var. Tüm bu delillerin hepsi değerlendirilecek ve sonunda bir iddianame ortaya çıkacak. Narin evladımızın katilleri de yargı huzuruna çıkarılıp, Türk Ceza Kanunu'ndaki en ağır cezaya çarptırılacak. Etkin bir şekilde soruşturma devam ediyor."