Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporun ardından, Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu beş tutuklu sanığın avukatları, müvekkillerinin tutukluluğuna itirazda bulunarak Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, Engin Polat ve diğer üç sanığın itirazlarını reddederken, Dilan Polat’ın dosyasındaki eksik evrak nedeniyle itirazın değerlendirilmesini erteledi. Ancak sonrasında yapılan incelemede Polat’ın tutukluluğu devam etti.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan rapor sonrasında, Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu beş tutuklu sanığın avukatları, müvekkillerinin tutukluluğuna itiraz ederek Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Bu itiraz, özellikle Dilan Polat'ın durumu nedeniyle dikkat çekti. Mahkeme, Engin Polat ve diğer üç sanığın itirazlarını hemen reddetti, ancak Dilan Polat'ın itirazı için daha detaylı bir inceleme yapılmasına karar verdi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; mahkeme, Dilan Polat'ın dosyasında eksik evrak bulunduğu gerekçesiyle itirazın değerlendirilmesini erteledi. Bunun üzerine, pazartesi günü nöbetçi mahkeme bu değerlendirmeyi gerçekleştirmedi. Dilan Polat'ın avukatı, bu duruma itiraz ederek Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeni bir başvuruda bulundu.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyanın yetkili ve görevli mahkeme olan Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde olduğunu belirterek, dosyayı Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne iade etti. Ardından dosya, itirazı karara bağlamak üzere yeniden Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletildi.

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Vatandaşlar Narin’in Mezarını Ziyaret Ediyor Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Vatandaşlar Narin’in Mezarını Ziyaret Ediyor

Bugün, dosyayı tekrar inceleyen Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Dilan Polat'ın tutukluluğuna yapılan itirazı reddederek, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Kaynak: Haber Merkezi