Ön otopsi raporu: Başka bir DNA'ya rastlanmadı

Henüz 8 yaşında olan ve vahşi bir cinayete kurban gittiği öğrenilen Narin Güran soruşturmasında aralarında aile üyeleri ve akrabalarının olduğu 22 şüphelinin savcılıktaki ifadeleri tamamlandı. Soruşturmaya ilişkin daha önce öz amca Salim Güran ve minik Narin'in cansız bedenini suya gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar tutuklanmıştı. Narin'i kim ya da kimlerin öldürdüğüne ilişkin soru henüz yanıt bulmazken Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndan önemli bir rapor geldi. Ön otopsi raporuna göre, minik Narin'in cansız bedeni üzerinde başka bir DNA'ya rastlanmadı.

Diyarbakır Baro Başkanı açıkladı: Asıl rapor İstanbul'dan gelecek

Alışverişlerde Fiş ve Fatura İhmaline Yüksek Cezalar Geliyor Alışverişlerde Fiş ve Fatura İhmaline Yüksek Cezalar Geliyor

''19 gün suda bekledikten sonra başka bir DNA çıkma ihtimali düşüktü''

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, minik Narin'in kesin ölüm sebebi için asıl raporun İstanbul'dan beklendiğini kaydetti. Narin'in 19 gün suda bekleyen cansız bedeninden başka bir DNA çıkma ihtimalinin yüksek olmadığının altını çizen Eren, "Narin'in bedeninde ve çuvalın içinden alınan numunelerden herhangi bir DNA çıkmadı. Malesef Narin'in cansız bedeni 19 gün su altında kaldı. Bu süreç tespitin yapılmasına ilişkin koşulları ortadan kaldırıyor, süreci zorlaştırıyor" dedi.

''Kesin ölümü için rapor İstanbul'dan gelecek''

Nahit Eren açıklamasına şöyle devam etti: Bir insan üzerinden kendisine temas etmiş kişileri tespit etmek için kıl, saç, tükürük gibi DNA örneği ararsınız. Alınan numunelerin hiçbirinde 3. bir şahsa ait Narin'in üzerinde tespiti yapılacak bir DNA örneği yok. Bu sadece Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nun ön raporu. Henüz ölüm sebebine ilişkin birçok verinin gönderildiği İstanbul'dan gelecek rapor gelmedi. Bunu da düzeltmemiz gerekiyor. Bazı sosyal medya hesaplarında ölüm nedenine ilişkin tespitin yapılmadığına yönelik bilgiler var. Bunu düzeltmiş olalım.

Kaynak: Haber Merkezi